eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hogy került egy hétméteres fehér cápa a tóba?

Fürdési tilalmat rendelt el az ausztrál rendőrség az egyik népszerű tavon, ahol egy hétméteres fehér cápát fogott ki egy halász. Mivel a ragadozó Ausztráliában védett, a cápát szabadon engedte, majd jelentette az esetet a rendőrségnek.

A Tuggerah-tó igen népszerű Ausztráliában, a partján több gyermektábor is található. A halászok éppen egy ilyen tábor közelében fogta ki egy halász a hétméteres fehér cápát, és a szokatlan fogásról azonnal jelentést is tett a rendőrségnek.

Tim Winmill főfelügyelő beszámolója szerint a hatalmas ragadozó beakadt a halászhálóba, és nem is akarta megadni magát: csapkodott, dobálta magát és majdnem szétverte a hajót. "A halász szerint a cápa hosszabb volt a hajónál - elérhette a hét méter" - tette hozzá a rendőrtiszt.

A Tuggerah-tó nem túl nagy: mindössze 12 kilométer hosszú és öt kilométer széles, a cápát pedig állítólag akkor látták utoljára, amikor éppen - immár kiszabadulva a hálóból - a tó közepén úszott déli irányban.

Az egyik part menti strand vezetője nem igazán hisz a halásznak. Igen bizarr lenne egy ekkora cápa a tóban - arrafelé ugyanis a víz csak térdig ér, jó 150 métert kell befelé gyalogolni, amíg mélyülni kezd a meder" - hangsúlyozta Mick Crowe.

A helyi hatóságok azonban hisznek a férfinak, akik az illetékesek teljesen megbízható embernek tartanak, aki ráadásul hosszú ideje foglalkozik halászattal, és ismeri a cápákat is - hangsúlyozta a rendőrtiszt, aki szerint semmi okuk kételkedni a szemtanú szavaiban.

A halász maga azonban nem állt a nyilvánosság elé, és a nevét sem közölték. "Egy idősebb úriemberről van szó, aki nem bízik a sajtóban" - magyarázta Tim Winmill.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×