eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Kiszabadult a rácsok mögül a garázda szamár

Kiszabadult a börtönből az a szamár, amelyet néhány napja csuktak le rossz magaviselete miatt Mexikóban, ahol nem szokatlan az állatok ilyen büntetése.

Az állat olyan zárkába került Chiapas állam fővárosának börtönében, amelybe "normálisan" emberek kerülnek ittasságért vagy garázdaságért. A szamár nem volt ittas, garázda viszont igen: egy férfit megharapott, egy másikat pedig megrúgott.

Az előbbi a mellkasán sérült meg, az utóbbinak a bokája tört. A megbokrosodott szamár lefogásához hat ember kellett.

Blacky három napig "ült", és csak az után szabadulhatott, hogy a gazdája, Mauro Gutierrez kifizette a sérültek orvosi számláit, amelyek összege 67 ezer forint körüli összegre rúg. Emellett még ki kellett perkálnia fejenként 75 ezer forintnaak megfelelő összeget is a kiesett munkabérük pótlására.

Mexikóban amúgy már hagyományai vannak állatok letartóztatásának. Márciusban egy bika került rács mögé, ugyancsak garázda magaviselete miatt, tavaly meg egy kutya került börtönbe, míg gazdája nem fizette ki az emberharapásért kirótt 3000 forintnyi bírságot. Az eb 12 napot raboskodott, a bika viszont lehet, hogy még mindig "ül".

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×