eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A rovat, amely felkavarta New Yorkot

Azt sokan tudják, hogy az amerikaiak - és velük együtt a világ - hét évadon keresztül követték nyomon a négy New York-i szingli szexuális kalandjairól szóló történeteket a televízióban. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy a Nagy Alma lakói a Szex és New York forgatását megelőzően éveken át olvasták a történeteket egy helyi lapban, Carrie Bradshaw kitalálójának tollából.

A sorozatot a világ 150 országában vetítették, az utolsó rész vetítésekor pedig csak az Egyesült Államokban 10 millióan meredtek egyszerre a televízió képernyőjére, hogy megtudják: van-e jövője Carrie Bradshow-nak és Mr. Bignek. Az egész estés film bemutatójakor már világszerte szingli nagyvilági nők sokasága várja a végkifejletet.

A New York Observerben hetente jelent meg Candace Bushnell rovata, a Sex and the City (a sorozat eredeti címe), saját és barátnői szexuális kalandjairól. Írásai 1997-re már olyan népszerűek lettek, hogy könyvben is megjelentette azokat. Egy évre rá az amerikai nézők már a tévében nézhették a sorozat első epizódját.

A sorozatban végül négy főszereplő hölgy, négy különböző karakter kapott helyet, akiknek mindegyike mégis igen szabad életet él az amerikai nagyvárosban. Kapcsolatuk felhőtlen, az őket alakító négy színésznő azonban nem kötött életre szóló barátságot.

A Samantha Jonest alakító Kim Cattrall volt az, aki sokáig hátráltatta a nagyjátékfilm forgatását, a színésznő ugyanis csak akkora gázsiért volt hajlandó kamerák elé állni, amennyiért a főszereplő, Sarah Jessica Parker.

A négy lány között annyira elmérgesedett a viszony, hogy az egyik díjátadó gálán a három másik színésznő együtt, míg Cattrall tőlük külön foglalt helyet.

Hogy a Samanthát alakító színésznő végül megkapta-e azt az összeget, amelyre igényt tartott, nem lehet tudni, de bizonyára elégedetlen, hiszen a film már a mozikban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×