eur:
387.29
usd:
356.82
bux:
68299.57
2024. május 17. péntek Paszkál

Kölcsönágyakkal és álbeteggel avatták fel a kórházat

Kölcsönkért ágyakkal és álbeteggel hazudtak késznek egy új kórházat Chilében és hagyták, hadd avassa fel az államfő.

A csalást a területi egészségügyi igazgató szervezte meg. A vadonatújnál is újabb - mivel még nem kész - kórház a tízezer lakosú Cureptóban van, Santiagótól 330 kilométerre, délre.

Néhány valódi beteg is lézeng ugyan az intézményben, de az avatás szervezői jobbnak vélték, ha a kórház egyik alkalmazottját fektetik be "mintabetegnek", hogy ő adjon interjút a sajtónak, nehogy eljárjon esetleg egy valódi beteg szája.

Az álbeteg azután buzgón magasztalta az újságíróknak az új kórházat. A becsapás csupán ideiglenesen sikerült, a sajtó csak-csak megtudta a csalást, ami persze igen kellemetlenül érintette az államfőt is. A főkolompost, a területi egészségügyi igazgatót a héten már ki is rúgták állásából.

A kórház amúgy becsületesen visszavitte a kölcsönágyakat, mintabeteg alkalmazottja pedig továbbra is makkegészséges.

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Peter Pellegrini, Szlovákia megválasztott köztársasági elnöke elmondta, csütörtökön röviden találkozott Robert Ficóval, a szerdán meglőtt szlovák miniszterelnökkel, akivel röviden beszélni is tudott. A leendő államfő szerint Fico emlékszik a merényletre és a kórházba szállítására is. Robert Kaliňák védelmi miniszter péntek délutáni tájékoztatása szerint újabb műtéten esett át Fico pénteken, állapota továbbra is súlyos. Frissülő cikkünkben követjük a szlovákiai eseményeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×