eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Hihetetlen, de igaz: vannak, akik a munkahelyükön nem neteznek

Az ausztrálok alig használják munkahelyi számítógépüket személyes ügyeik intézésére, játékra és illegális letöltésekre - derült ki egy nemzetközi felmérésből.

Míg világszerte a dolgozók csaknem fele, addig az ausztráloknak csupán 22 százaléka használja munkahelyi számítógépét nem a feladataihoz szükséges szoftverek letöltésére - derül ki a jogtiszta programok használatáért küzdő szervezet, a Business Software Alliance (BSA) által nyilvánosságra hozott nemzetközi felmérésből.

A BSA kutatása azt is megállapította, hogy az ausztrálok ugyancsak visszafogják magukat, ha illegális zene- vagy filmletöltésről van szó: csak 16 százalékuk használja ilyesmire munkahelyi PC-jét, míg az ázsiai országokban dolgozók körében ez az arány 45 százalékos.

Az ausztrálok annak ellenére nem élnek vissza a lehetőséggel, hogy csak kevés ott működő cég korlátozza dolgozóinak internetes hozzáférését.

"Azzal, hogy a cégek nyitva hagyják hálózatukat, így dolgozóik fájlokat és alkalmazásokat tölthetnek le, kiteszik magukat annak a veszélynek, hogy eljárást indítanak ellenük illegális szoftverhasználat miatt" - magyarázta Clare Wharrier, a BSA Australia vezetőhelyettese.

"A vállalatnál talán észre sem veszik, hogy a gépeken illegálisan letöltött programok futnak, ám ez jogi szempontból nem lehet mentség" - tette hozzá Clare Wharrier, aki szerint a cégek feladata, hogy megelőzzék a nem jogtiszta szoftverek használatát, és meg kell értetniük dolgozóikkal a jogszerűtlen letöltés következményeit.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×