eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Vöröslött a tenger" - Cápa ölt meg egy tinédzsert Ausztráliában

Cápatámadás áldozata lett egy fiatal fiú Ausztrália keleti partjánál kedden. A fiú lábát és testét összemarcangolta a ragadozó, így már nem tudtak segíteni rajta.

A tizenhat éves fiú a barátjával szörfözött a parttól mintegy ötven méterre a Sydneytől mintegy 650 kilométerre északra fekvő Ballinában.

Barátja látta, amikor a hatalmas cápa rátámad a wollongbari tizenévesre, és azonnal riasztotta a vízimentőket, akik kimentették ugyan a gyereket a partra, de az életét már nem tudták megmenteni.

A szerencsétlenül járt fiú barátját valószínűleg kitüntetik bátorságáért, mert annak ellenére megpróbált segíteni, hogy látta a cápát, és azt is, hogy a sebekből ömlő vértől vörössé válik körülöttük a víz.

Steve Clark detektív beszámolója szerint a tinédzser halálát a súlyos vérveszteség okozta. A nyomozó elmondta azt is, hogy a támadó egy hatalmas méretű ragadozó volt. A szerencsétlenül járt fiú bátor barátját is kórházba szállították, a fiú ugyanis sokkot kapott.

A rossz időjárási viszonyok miatt esély sincs arra, hogy megpróbálják elkapni a gyilkos cápát.

Ausztráliában évente átlagosan 15 esetben támadnak cápák emberekre, de rendszerint csak mindent 15. támadás végződik halállal. Egy helybeli halász szerint ezen a környéken emberemlékezet óta senkit nem támadott meg cápa, de azért nem ártana figyelmeztető táblákat kihelyezni a strandra.

Az évnek ebben a szakában egyébként különösen ritkák a cápák a North Wall strandon, ahol a tragédia történt. Ezért az úszómestereken és vízimentőkön kívül jetskis és helikopteres járőrök nem is figyelték a vizet.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×