eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kongresszusi képviselőnek készül Doktor Halál

Doktor Halál kongresszusi képviselőnek készül; Jack Kevorkian már meg is kapta az induláshoz kitöltendő papírokat, és hamarosan megkezdi a szükséges háromezer aláírás összegyűjtését.

Jack Kevorkian azzal vált hírhedtté az Egyesült Államokban, hogy nem csupán szavakban pártolja az eutanáziát, de aktívan végre is hajtja. Emiatt el is ítélték, a börtönből azonban tavaly a büntetése letöltése előtt szabadult, mert az ügyvédje meggyőzte a michigani bíróságot, hogy Kevorkian súlyos beteg, és már csak hónapjai vannak hátra. Ehhez képest most olyan jól van, hogy függetlenként indulni szeretne a képviselőválasztáson.

Doktor Halál azért kapott 10-25 éves börtönbüntetést, mert segített egy 52 éves betegének az öngyilkosságban. Saját bevallása szerint azonban legalább 130 embert segített a halálba 1990 és 1998 között.

Ha megválasztják, legfőbb célja az lesz, hogy "keresztes hadjáratot" folytasson a személyiségi jogok tiszteletben tartásáért - mondta el a Fox Newsnak adott interjúban.

"Jogok nélkül semmit sem ér az élet - ezért fogok harcolni. Célom a börtön- és egészségügyi reform támogatása, de igyekszem majd mindent megtenni a választókerületemért is" - mondta el ritka interjúi egyikében.

Kevorkian szerint az embert megilleti az eutanázia joga is. "Erről soha nem beszélnek az iskolában, magam is csak majd' hetven éves koromban figyeltem fel erre a problémára" - hangsúlyozta a nyugalmazott patológus, akiről sokan azt állítják: csak azért akar indulni a választáson, hogy reklámot csináljon magának.

"Kevorkian soha nem harcolt senkinek a jogaiért - csak a sajátjai fontosak a számára" - állítja Stephen Drake, aki egy olyan civil szervezet kutatója, amely a fogyatékosok jogait képviseli, de ellenzi az eutanáziát.

Michigan 9. választókerületében a demokrata párt képviseletében Gary Peters, a republikánusok színeiben pedig Joe Knollenberg indul - de a kampányban mindketten a gazdaságra akarnak koncentrálni, és azt ígérik: nem foglalkoznak majd Kevorkiannel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×