eur:
393.09
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Mekkora szél kell ahhoz, hogy felkapjon egy lapos macskát?

Egy csapat kóbor macskát kapott állítólag fel a szél keddről szerdára virradó éjszaka az orosz fővárosban.

A meglehetősen fura eset, amelynek az Interfax orosz hírügynökség egyik újságírója volt a szemtanúja, a Belorusszkaja metróállomás közelében esett meg - olvasható a Lenta című orosz hírportálon. A zsurnaliszta állítása szerint a macskáknak egy kis ijedtségen kívül más baja nem történt.

A hírrel kapcsolatban a Lenta hírportál felkért egy szakértőt, aki kiszámolta: ahhoz, hogy egy teljesen négyszögletes, lapos, 3 kilogramm súlyú, 500 négyzetcentiméteres testfelületű macska a levegőbe emelkedjen, másodpercenként 35 méteres erejű szél szükséges, amely 10-15 fokos szögben kap bele a négylábúba.

A számítások azonban nem teljesen pontosak, hiszen négyszögletes és teljesen lapos macska a természetben nem létezik, hacsak a cica nem kerül előzőleg az úthenger alá.

Amúgy közeledik április elseje, így lehet, hogy a szélvészmacskákról elterjedt híresztelés csupán fantáziadús újságírók képzeletének szüleménye.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×