eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

A hiperaktivitás több kárt okoz, mint gondolták

Egy felmérés szerint a hiperaktív kislányokkal tinédzserkorukban és felnőttként is sokkal több probléma van, mint egészséges társaikkal.

Egy kanadai és brit közös kutatás több mint nyolcszáz, 21 éven felüli nő életét vizsgálta meg. Kiderült, hogy a gyermekkori hiperaktivitással kapcsolatba hozható a későbbi munkanélküliség, a rossz párkapcsolat és a tinédzserkori terhesség is.

A hiperaktivitást a korábbi kutatások szerint a fiúknál sokkal könnyebben diagnosztizálják, így ők ritkábban maradnak kezeletlenek. A lányokra kevésbé jellemző is ez a gyermekkori betegség, később azonban nagyobb problémákat okoz.

A hiperaktivitásra gyakran nemcsak a nyugtalanság, a mozgékonyság, valamint az egy helyben ülésre való képtelenség jellemző, hanem az agresszivitás, mások bántalmazása is.

A felmérés készítői azt nézték, hogy a résztvevők hat és 12 éves koruk között hogyan viselkedtek. Kiderült, hogy minden tizediknél súlyos hiperaktivitás jelentkezett, a csoport további 10 százalékára pedig a hiperaktivitás mellett az agresszivitás is jellemző volt.

Ez utóbbi csoport tagjaira sokkal inkább jellemző volt a cigarettafüggőség és a fizikai agresszió.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×