eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hófehérke-figurákat rajzolt Adolf Hitler? Nézze meg!

Egy norvégiai múzeum igazgatója azt állítja, hogy Adolf Hitler által készített, Disney-figurákat ábrázoló rajzokat fedezett fel.

A Norvégia északi részén lévő hadtörténeti múzeum vezetője, William Hakvaag közölte: a rajzokat egy festményben elrejtve találta meg, amelyet egy németországi árverésen vásárolt meg, és az A. Hitler szignót viseli.

A három színes rajz közül kettő a Hófehérke és a hét törpe történet két szereplőjét, Tudort és Szendét ábrázolja - ezeken az A.H. aláírás szerepel -, míg a Pinokkiót nincs szignó. (A rajzokat megnézheti a Daily Telegraph oldalán.)

A múzeumigazgató kijelentette: a festményen elvégzett vizsgálatok arra utalnak, hogy az alkotás 1940-ben készült. William Hakvaag hangsúlyozta: száz százalékig biztos benne, hogy a náci diktátor készítette a rajzokat.

"Ha valaki hamisítványt akar készíteni, akkor nem rejti el egy festmény hátuljában, ahol talán soha nem találják meg" - érvelt az igazgató, hozzátéve: Hitlernek megvolt az 1937-ben bemutatott Disney-film, a Hófehérke és a hét törpe, amelyet a valaha készített egyik legjobb filmnek tartott, és időnként megnézte a privát mozijában.

A feltételezést megerősítheti, hogy Adolf Hitler fiatal korában, politikai pályafutása előtt művészként próbált megélni. Meg kell ugyanakkor jegyezni, hogy a náci emléktárgyakról gyakran derül ki, hogy hamisítványok, vagy a már a felfedezésük is álhír csupán.

A hamisítók buzgalmának oka, hogy az emléktárgykért szép összegeket lehet kapni, még akkor is, ha lehetetlen száz százalékosan igazolni eredetiségüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×