eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Beatles-dallal köszönti a NASA a földönkívülieket

A Beatles békehimnuszát sugározza az űrbe a NASA az Accross the Universe című dal negyven évvel ezelőtti felvételének tiszteletére.

Az amerikai űrhajózási hivatalt egy elvakult Beatles-rajongó győzte meg arról, hogy a dal biztos jobban feldobja majd a földönkívülieket, mint a morzézés, ami ez idő szerint a velük való kapcsolatfelvétel hivatalos módja.

A tervek szerint a NASA közép-európai idő szerint hétfőn éjfélkor indítja útnak a slágert, amelyet egyenesen a Földtől 431 fényévnyi távolságra található Sarkcsillag, azaz a Polaris felé sugároznak. A dal másodpercenként 186 ezer mérföldes sebességgel szeli majd az űrt.

A szervezők felszólították a világ Beatles-szerető közönségét, hogy a sugárzással egyidejűleg játsszák ők is az Accross the Universe-t, hogy ebben az egységes harmóniában egyesüljön a Föld és az univerzum.

Paul McCartney, a Beatles egykori tagja a következő szavakkal gratulált az űrhivatalnak: "Csodálatos! Bravó, NASA! Küldjék el szeretetemet az idegenekknek. Üdvözlettel: Paul".

Yoko Ono, John Lennon özvegye a kezdeményezést egyenesen egy új korszak kezdetének nevezte, "amelyben majd a világegyetem milliónyi bolygójával fogunk kommunikálni".

A rajongók a www.acrosstheuniverseday.com honlapon követhetik nyomon az eseményt, amellyel egy füst alatt a NASA is megünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×