eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot

Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.

Az Utah-i Egyetem pszichológusai egy kutatással cáfolták azokat a vélekedéseket, amelyek szerint a biszexuális beállítódást egy tapasztalat váltja ki, és csak egy életkori szakaszra jellemző.

Majdnem 80, 18 és 25 év közötti, magát biszexuálisnak vagy leszbikusnak tartó lánnyal készítettek interjút, de voltak közöttük olyanok is, akik nem deklarálták szexuális beállítottságukat. Tíz év alatt mindenkit ötször szólaltattak meg. Kikérdezték őket szexuális szokásaikról, tapasztalataikról, valamint szociális és családi kapcsolataikról.

Kiderült, hogy a biszexuálisok és a szexuális beállítottságukat nem meghatározó nők sokkal gyakrabban váltottak orientációt, mint a leszbikusok vagy a heteroszexuálisak.

A kutatás készítői azt is leszögezték, hogy a leszbikusság és a biszexualitás között inkább fokozatbeli különbség van, a kettő kevésbé tekinthető elkülönült kategóriának.

A kutatók ezzel cáfolták azokat a korábbi vélekedéseket, amelyek szerint a leszbikusság inkább csak egy életkori szakaszra jellemző, átmeneti állapot. Szerintük ezek a vélemények inkább anekdotákon, és nem valós adatokon alapultak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×