eur:
401.23
usd:
364.19
bux:
72720.89
2024. október 3. csütörtök Helga

Anyósa rettegett a gyilkossággal vádolt rendőrtől - nem ok nélkül

A felesége meggyilkolásával vádolt, később magával is végző brit rendőrtiszt attól félt, hogy nem látja többet gyermekeit. Közben kiderült, hogy a 47 éves férfi anyósa rettegett vejétől.

Attól tartott a gyilkossággal vádolt brit rendőrtiszt, hogy felesége rokonai végleg elveszik tőle három gyermekét - állítják a 47 éves férfi barátai. Mint ismert, a felesége megölésével vádolt Garry Weddell a hétvégén lelőtte anyósát, majd magával is végzett.

A három gyerek a közelmúltban öt hetet töltött Új-Zélandon nagyanyjuk társaságában, ugyanis ott lakik a tavaly év elején meggyilkolt Sandra Weddell ikertestvére.

"Talán ettől dilizett be"


A felesége meggyilkolásával vádolt férfi attól tartott, hogy végleg Új-Zélandra költöztetik a gyerekeket.

"Garry azt hitte, hogy soha többé nem látja viszont gyerekeit. Talán pont ettől dilizett be" - mondta a barneti rendőr egyik barátja.

Az anyós rettegett

Közben kiderült, hogy anyósa már régóta tartott a férfitól, aki szabadlábon várhatta a tárgyalást. A 70 éves Traute Maxfield egyik barátnője, Suzanne Locks elmondta: "nagyon aggódott, amikor megtudta, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezték a vejét. Úgy vélte, Garry bármire képes."

A nő legrosszabb félelmei végül is beigazolódtak, hiszen a 47 éves rendőr vele is végzett.

Először Garry Weddell testét találták meg múlt szombaton a broomhilli lövészklub közelében fekvő erdőben. Anyósa, Traute Maxfield holttestét akkor találták meg, amikor értesíteni akarták őt veje haláláról, mint a legközelebbi hozzátartozót.

A nyomozók szerint a 47 éves férfi egy illegálisan tartott fegyverrel ölte meg az idős nőt, majd öngyilkos lett.

Válás helyett gyilkolt

A 47 éves rendőrtisztet korábban felesége meggyilkolásával vádolták, de 200 ezer fontos óvadák ellenében szabadlábra helyezték.

A vádak szerint Garry Weddell 2006 decemberében veszett össze feleségével, akit hűtlenséggel gyanúsított. A házaspár viszonya ezt követően megromlott, és a nő beadta a válókeresetet.

Tavaly január végén azonban nyoma veszett a 44 éves nőnek. Sandra Weddell holttestét végül a család dunstable-i házának garázsában találták meg, nyaka köré egy kábelt tekertek, ezzel fojtották meg, de az esetet öngyilkosságnak beállítva.

A rendőrök a nyomozás során hamar eljutottak a férjhez, és tavaly nyáron őrizetbe vették a rendőrtisztként dolgozó férfit, ám óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A felesége meggyilkolásával vádolt rendőrtiszt tárgyalása májusban folytatódott volna.

Címlapról ajánljuk

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

Egész Európa beleremeg abba, amit most az UniCredit pénzügyi zsenijei művelnek

2007 óta nem látott Európa akkora határon átnyúló bankfelvásárlást, amekkora az olasz UniCredit és a német Commerzbank fúziójából összejöhet. A piaci manőverek sorozatát igénylő kísérlet mögött a felvásárlások nagymestere, a kontinens egyik legtekintélyesebb befektetési bankára áll: Andrea Orcel, az UniCredit vezérigazgatója (címlapképünkön).  Vezényletével az olasz bankcsoport teheti meg az első lépést a szétaprózódott, és ezért globális versenyhátránnyá vált európai bankrendszer piaci integrációja felé. A labda most az EU pénzügyi intézményrendszerének oldalán pattog: a teljes német politikai elittel szembefordulva kellene hitet tennie a tőke szabad áramlása és az egységes(ülő) bankpiac mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×