eur:
389.14
usd:
361.8
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Csak óvatosan az alkohollal, terhesség lehet belőle

Nagy-britanniai kutatók kimutatták, hogy a nőknél a nem várt terhesség és a nemi betegségek megszerzése igen gyakran áll összefüggésben a túlzott alkoholfogyasztással.

Egy brit felmérés szerint tíz olyan nő közül, aki felkereste a nemi betegségeket gyógyító klinikákat, kilenc azért került ilyen helyzetbe, mert részeg volt, amikor szexuális kapcsolatot létesített valakivel.

Amikor az elfogyasztott alkohol mennyiségéről kérdezték ezeket a lányokat, kiderült, hogy nem csekély mértékben voltak ittasak: átlagosan két és fél üveg bort fogyasztottak. Az is kiderült, hogy az erősen ittas nők általában nem védekeznek.

Általában is elmondható, hogy a nemi betegséget megszerző lányok többet isznak, mint azok, akiket nem kell ilyen fertőzések miatt kezelni. A veszélyes életmód és a sok alkohol tehát összefüggésbe hozható a nemi betegségekkel.

Ezzel együtt a szigetországban egyre emelkedik a művi vetélések száma is, idén januárban csaknem 13 százalékkal végeztek több abortuszt, mint egy évvel korábban.

A mesterséges vetélésre jelentkezők jelentős része mondta azt, hogy azért esett teherbe, mert nem védekezett, mivel ittas volt, amikor szexuális kapcsolatot létesített valakivel.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×