eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megmentette édesanyja életét az autista kisfiú

Az elmúlt évekhez hasonlóan a brit miniszterelnök felesége ismét kitüntetett tíz bátor kisgyermeket, akik saját korlátaikat átlépve olyan tetteket hajtottak végre, amelyek kiemelték őket társaik közül.

Egyikük, Myles Fitzpatrick, a tízéves autista kisfiú az édesanyja életét mentette meg, aki asztmarohamot kapott. A gyermek betegsége miatt a legegyszerűbb feladatokat sem képes végrehajtani, mégis felhívta az egészségügyi segélykérő vonalat, és mentőt hívott édesanyjához, aki szinte levegőt sem kapott.

Neki és kilenc másik gyermeknek a brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown adta át az elismerést.

Jutalmat kapott az a 11 éves kislány is, aki háromhónapos volt, amikor elveszítette édesanyját. Azóta mozgássérült nagymamája nevelte, amióta azonban nagyapja is meghalt, a kislány ápolja a jelenleg 63 éves nagymamát.

Szintén díjat kapott egy hétéves kislány, aki tavaly gennyes agyhártyagyulladást kapott, és életét csak úgy tudták megmenteni, hogy mindkét karját megcsonkították. Ennek ellenére a kislány sosem kesergett, mindig mosolygott, és nem értette, mások miért sajnálják.

Elismerésben részesült egy kilencéves kislány is, akinek az édesapja tavaly halt meg Irakban. A gyermek egy versben búcsúztatta el az apját.

A díjakat 34 éve adják át a szigetországban. A díjazottakat általában családjuk vagy barátaik jelölik, vagy azért, mert betegségük, esetleg fogyatékosságuk ellenére olyat tesznek, amelyre képtelennek tartották őket, vagy mert életkorukhoz képest olyan hősies cselekedetet hajtanak végre, amely jutalmazásra méltó. A kitüntetettek találkozhattak a miniszterelnökkel, Gordon Brown-nal is.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×