eur:
397.91
usd:
359.43
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Ön fizetne 12 milliót egyetlen koktélért?

A brit közgazdászok egymást túllicitálva figyelmeztetnek arra, hogy kemény idők jönnek - a vendéglátóipart azonban szemlátomást nem izgatja a gazdasági válság réme. Mi mással magyarázható, hogy egy londoni éjszakai bárban már árulják a világ legdrágább koktélját, amelyből 35 ezer fontba (12,2 millió forintba) kerül egyetlen pohárnyi?

A Movida a hírességek, sztárfocisták és gazdagok kedvenc londoni szórakozóhelye, s már fel is vett rendeléseket különleges karácsonyi koktéljára. A "Hibátlan" fantázianévvel kínált ital egy nagy adag XII. Lajos konyakból, Cristal Rose pezsgőből, barnacukorból, angostura keserűből áll, és 24 karátos aranylevélkékkel díszítik.

Összeállítója szerint felmelegít és felfrissít, de nem ettől ilyen drága, hanem azért, mert a kristálypohár alja egy 11 karátos fehérgyémánt gyűrűt rejt.

Azokat ráadásul, akik ezt rendelnek, különleges show keretében szolgálják ki: az italt a mixer a fogyasztó orra előtt, két biztonsági őr árgus tekintetének kereszttüzében keveri, s a gorillák addig nem is mozdulnak az asztaltól, míg egy csepp ital is van a pohárban.

"A vendégeink nyilvánvalóan a show-ért is fizetnek - ráadásul mindenki őket nézi, és ők ezt élvezik" - mondta a Movida vezetője, Ed Rollason, aki azt is elárulta, hogy az elsők között rendelte meg az italt a 28 éves Max Reigns ingatlanfejlesztő, aki a barátnőjének akar a koktéllal kedveskedni karácsonyra.

"Arra gondoltam, ez kedves meglepetés lenne neki. Annyi mindene van" - nyilatkozta Reigns. Arra a kérdésre, nem tudná-e értelmesebben elkölteni azt a 35 ezer fontot, visszakérdezett: "Ennyibe kerülne egy kellemes hétvége is, nem?"

Nos, 35 ezer fontért már lehet kapni egy Porsche Boxtert - és némi apró még meg is maradna. Vagy megkapni ennyiért a bajba került Northern Rock 31500 részvényét. Egy átlagos brit munkavállalónak pedig a 35 ezer font az éves keresete háromnegyede.

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×