eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyógyítók vagy sarlatánok?

Nagy-Britanniában vita alakult ki a homeopátiás készítmények hatásosságáról. Egy kormányzati tanácsadó arra figyelmeztet: nem lenne szabad az embereket azok használatára bíztatni, míg mások kitartanak az alternatív gyógymód és készítményei hasznossága mellett.

A brit kormány egyik vezető tudományos tanácsadója szerint a homeopátiás készítmények kockázatot jelentenek az emberi szervezetre.

David King azt mondta: a szereknek nincs gyógyító hatása, azok pedig, akik az orvosok által nem használt homeopátiás készítményekkel gyógyítják magukat, elképzelhető, hogy több problémát okoznak, mint hasznot.

Szerinte hibát követnek el azok, akik támogatják az alternatív medicinák használatát, ezeknek a hatásossága ugyanis nem bizonyított.

A homeopátiás társaság helyettes vezetője szerint azonban számos bizonyíték van a homeopátiás készítmények hatásosságára. Hozzátette azonban, ha valaki súlyos beteg, akkor őt általában a homeopátiás gyógyítók is hagyományos orvoshoz irányítják.

A homeopátia olyan alternatív gyógymód, amelynek lényege, hogy a "hasonló hasonlót" gyógyít.

Az általuk használt készítmények olyan nagy hígítású gyógyszerek, amelyek hígítatlanul a fennálló betegséghez hasonló tüneteket idéznének elő egy egészséges embernél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×