eur:
393.8
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A férfiak negyede szégyelli kinézetét

A férfiak egynegyede annyira szégyelli alakját, hogy még párja előtt sem szívesen válik meg ruháitól - derült ki egy brit felmérésből.

Megcáfolták azt a hiedelmet, hogy csak a nők foglalkoznak a külsejükkel, és csak őket befolyásolja a divatlapok és reklámok által közvetített ideális kép.

A háromezer megkérdezett közreműködésével készített felmérés szerint a férfiak fele kövérnek tartja magát, míg egynegyedük mondta azt, annyira kínosan érzi magát teste miatt, hogy még partnere szeme láttára is nehezére esik levetkőzni.

A megkérdezettek 72 százaléka vélekedett úgy, hogy a médiában mutatott sportosan vékony testek hatására érzik magukat bizonytalannak saját, kevésbé tökéletes alkatuk miatt.

"Nagy a nyomás a férfiakon, hogy tökéletesen nézzenek ki" - mondta Brenda Mortimore, a fitnesz edzők szövetségének elnöke. Hozzátette: ez korábban csak a nőkre volt igaz, de már a férfiakat is annyira foglalkoztatja kinézetük és alkatuk.

A felmérésből kiderült, hogy sokan hazugsággal próbálnak jobb képet festeni testükről: a férfiak egyötöde füllentett már súlyáról vagy derékbőségéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×