eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Cápa a folyóban: "Az amerikaiak keze van a dologban"

Kétméteres cápát fogtak ki iraki halászok az Eufrátesz és egy öntözőcsatorna torkolatánál - több mint kétszáz kilométerre a tengertől.

Karim Hasszán Tamir a fiával halászott, amikor észrevett egy hatalmas halat, amelyik megpróbált kiszabadulni a hálóból. "Azonnal felismertem, mert láttam már cápákat a tévében" - számolt be a nagy fogásról az iraki halász.

A cápát az Eufrátesz folyóból fogták ki, egy öntözőcsatorna közelében. Mohammed Adzsah kutató szerint a torkolatnál található gátak általában megakadályozzák a cápákat abban, hogy felússzanak a folyón.

Ebben az esetben valószínűleg még kisebb korában került a cápa a folyóba, és ott nőtt meg ekkorára, csak eddig senki nem vette észre - vélekedett a szakértő.

A helyiek viszont az amerikaiakat okolják a cápa megjelenése miatt. Egy helybéli tanár, Tahszin Ali szerint "75 százalék", hogy az amerikaiak tették a cápát a folyóba, és ez a véleménye a halászoknak is."Nagyon megrémültünk, hiszen a gyerekeink állandóan a folyóban fürdenek. Szerintem még egy csomó cápa van a folyóban, és az amerikaiak keze van a dologban" - jelentette ki egyikük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×