eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az Anconai szerelmesek segíthetnek a sérült magyar gyerekeknek

Jótékonysági előadást tartanak szombaton a Vidám Színpadon. Az Anconai szerelmesek című zenés produkció bevételét egy sérült gyermekek foglalkozatását lehetővé tévő fedeles lovarda megépítésére fordítják.

A jótékonysági előadást Szervét Tibor közreműködésével rendezik meg november 3-án a Vidám Színpdon. A színművész az InfoRádióban saját személyes motivációjáról és az akció konkrét céljáról beszélt.

"Nem lehet nem segíteni, mikor az ember elé kerül egy ilyen nagyon erős probléma. A fedeles foglalkoztató az első számú cél. Horribilis összegre van szükségünk, legalábbis a mi szemszögünkből nézve. Egy ilyen fedeles foglalkoztató legkevesebb húsz millió forintba kerül" - mondta Szervét Tibor.

A lovasterápiával foglalkozó alapítvány vezetője, Domina Imre jelenleg 25 fogyatékkal élő gyermek gyógyításában segít. Azt mondja, hogy ha sikerül támogatást kapniuk, akkor megvalósíthatják régi tervüket, amelynek köszönhetően a gyerekek komplex fejlesztőprogramokban vehetnek részt.

"Halmozottan fogyatékos gyerekek között gyakori az oxigénhiányos, akiknél születéskor sérül a mozgásinformációkat tároló rész. A gyerek ezeket az információkat, tapasztalatokat elveszti - ezt lehet pótolni a lovasterápiával. A ló járása ugyanis leképezi a normál emberi járásmódot. Amikor a gyereket lóra tesszük, az agy megfelelő területei képesek ezeket az információkat átvenni és tárolni. A súlyosabb állapotú gyerekek esetében ehhez legkevesebb egy-két év szükséges. Ezalatt rendszeres, heti háromszori foglalkozást értek" - mondta az alapítvány vezetője.

Domina Imre hozzátette: távolabbi tervük, hogy Cegléden létrehoznak egy olyan fejlesztőközpontot, ahol a sérült gyermekekkel balneoterápiás szakemberek, gyógytornászok és gyógypedagógusok mellett lovasterapeuta is foglalkozna.

A szakemberek együttműködési szándéka biztosított: már csak pénz kellene.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×