eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Futballista feleségek: Nem csak szépek, okosak is!

A legtöbben azt hiszik, hogy a híres focisták felesége-barátnője nem több szép kirakatbabánál, aki másra sem tud gondolni, mint a bulira és a vásárlásra. Pedig ez tévedés: a legtöbb brit sztár oldalbordája kimondottan jó tanuló volt, akiről példát vehetnek a középiskolások.

A Tanulás és Szakképessége Tanácsa (LSC) nevű kormányzati szervezet oszlatta el a focista feleségek-barátnők értelmi képességeit illető hiedelmeket, amikor nyilvánosságra hozta, hogy legtöbbjük legalább öt tantárgyból tett jeles középiskolai záróvizsgát.

A legjobbak közé tartozik Lisa Roughead, Micahel Carrick barátnője; ő már megszerezte diplomáját az üzleti főiskolán, míg Michaela Henderson-Thynne, Stewart Downing párja a jogi egyetemen tanul.

Wayne Rooney menyasszonya, Coleen McLoughlin tíz tárgyból tett sikeres záróvizsgát, Theo Walcott barátnője, Melanie Slade pedig most végzett színjelessel. Carly Zucker már akkor diplomás személyi edző volt, amikor találkozott Joe Cole-lal.

A kivétel Victoria Beckham, aki alig néhány záróvizsgát tudott sikerrel letenni, mégis világhírű lett - a saját jogán.

Az LSC oktatási igazgatója szerint sok fiatal azt hiszi, híres és gazdag akkor is lehet valaki, ha nem dolgozik meg ezért keményen. "Pedig képzettség nélkül legföljebb a munkanélküliség, vagy rosszul fizetett, unalmas munka vár rájuk" - tette hozzá Julia Dowd.

Ann Widdecombe konzervatív parlamenti képviselő úgy véli: egy fiatal nő számára nem lehet kielégítő cél, hogy eltartott legyen - különösen nem az, hogy egy híres focistától függjön.

"A focista feleségek lenni éppen olyanok, mint bárki más: van, aki keményen dolgozik, van, aki okos és van köztük olyan is, aki soha nem lesz az" - vélekedett a képviselő.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×