eur:
394.1
usd:
369.5
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ha szeretne fogyni, de nem tud, válassza a kőkorszaki diétát!

Régóta fogyókúrázik, mégsem ér el sikereket? Rendszeresen sportol, a súlyából mégsem adott le egy grammot sem? Ha már minden napjainkban divatos diétát kipróbált, itt az újabb, amelyet természetesen a kitalálója a leghatékonyabbnak tart: a kőkorszaki diéta.

A paleolitikum ételeit az Independent című brit lap újságírója tesztelte. A 40-es éveiben járó férfi fiatalabb korában jól tartotta magát, de amint átlépte a negyedik x-et, már nem nagyon tudta visszanyerni régi alakját: a 32-es farmert szépen lassan 36-osra cserélte, pocakja ugyanis nem fért bele a régibe.

Jimmy Lee Shreeve mindent kipróbált. Rendszeresen sportolt, amitől fittebbnek és egészségesebbnek érezte magát, a méretei azonban nem változtak. A mozgás mellett diétázott is, azokat az ételeket fogyasztotta, amelyeket a dietetikusok ajánlani szoktak: sok gyümölcsöt és zöldséget, halat, csirkét, rizst, lencsét. A vörös húsokat azonban általában mellőzte az étrendjéből.

Egészen addig, míg az interneten rá nem bukkant egy érdekes diétára. Kitalálója már csaknem két évtizede úgy étkezett, ahogy a paleolitikum emberei. Az újságíró állítása szerint hat hónap után már belefért azokba a nadrágokba, amelyeket 30 éves korában hordott.

Csak a kezét használhatja és egy dárdát

És hogy miből áll a diéta: elsőként fel kell hagyni minden olyan élelmiszer fogyasztásával, amelyeket a modern kor embere fejlesztett ki. El kell felejteni azokat a termékeket, amelyek a farmok létrejöttével születtek meg, például a húskészítményeket vagy a tejtermékeket.

Búcsút kell inteni a pirítósnak és általában a pékáruknak, a gabonapelyheknek, a tésztának vagy a cukros desszerteknek, sőt, a sajtnak is.

Fogyaszthatók azonban azok az élelmiszerek, amelyekhez hasonlót már a kőkorszaki ember is ehetett, például halak, akár konzervből is, ha nem speciális szószban, hanem sós vízben vannak.

Bokor, fa vagy vadászat

Érdemes végiggondolni, hogy miket gyűjtögethettek, halászhattak vagy vadászhattak le az őseink. A diéta kitalálója szerint a legokosabb, ha azt vesszük szemügyre: be tudjuk-e gyűjteni az adott élelmiszert egy bokorról, egy fáról vagy levadászhatjuk-e az általunk elfogyasztott állatot egy dárda segítségével.

Ehetünk sovány húsokat és halat, friss gyümölcsöket és zöldségeket, tojást, szárított gyümölcsöket - természetesen csak azokat, amelyek cukor hozzáadása nélkül születtek -, valamint diót és más magvakat.

Kerülni kell azonban több gabonafélét is, például a zabot, nem fogyasztható a bab, a mogyoró, valamint a keményítőt tartalmazó zöldségek, például a krumpli.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×