eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több meleg férfit bántalmaztak Budapesten

A mentősök szerint többeket bántalmaztak a Meleg Büszkeség Napján, a szombati budapesti felvonulást után. A Pipa és a Tompa utcában is összerugdostak és megvertek egy férfit.

A Pipa utcában egy német állampolgárt több mint tíz, többségükben fekete ruhát viselő és kopaszra nyírt fiatal támadott meg, akik egy kocsmából kijőve kötöttek bele a Közraktár utcánál található szórakozóhelyre tartó férfiba. Ezt az MTI tudósítójának a testén több helyütt is megsérült férfi mondta el helyszínen.

A részben magyarul is értő német férfi azt is elmondta, hogy a kocsmából kilépő fiatalok azzal a kérdéssel szólították le, hogy "te is büdös buzi vagy?". A férfi válaszolt, hogy igen, ekkor sörösüvegekkel támadtak rá és barátjára.

A férfi kopaszra nyírt fején mintegy 6 centiméter hosszú vágás keletkezett, az ingét teljesen összevérezte, de zúzódásos sérülést szenvedett a lábán, a karján és a felső testén is. A támadás után támadói távoztak, és egy teherautósofőr sietett a német férfi segítségére és ő hívta ki a mentőket is.

A Tompa utcában szintén megtámadtak egy fiatalembert, aki előzőleg a Felvonulási tértől a Közraktár utcáig tartó meleg felvonuláson vett részt, őt szintén egy 8-10 fős csoport bántalmazta azzal az indokkal, hogy szintén a meleg közösséghez tartozik.

A fiatalember a rúgásoktól és ütésektől szenvedett sérüléseket a felső és az alsó végtagjain, illetve a fején. Mindkét sérültet a mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították.

Az MTI helyszíni tudósítója mentősöktől úgy értesült, hogy a város több pontján is bántalmaztak embereket, de hogy hányat, arról nem tudtak felvilágosítást adni. Több, szórakozóhelyek teraszán ülő fiatal is azt mondta, hogy szemtanúi voltak kisebb atrocitásoknak, de a bántalmazottak sem mentőt, sem rendőrséget nem hívtak.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×