eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Már egy óra napozás is veszélyes lehet

A leégéstől félők számára különösen hasznos lehet a Magyar Vöröskereszt által elindított honlap, amelyen egy térkép bemutatja, hogy hol, milyen erős az UV-sugárzás.

A napozás veszélyeire figyelmeztet a Magyar Vöröskereszt nemrég indított kampányában. Morzsányi Éva, a szervezet főigazgatója elmondta: a kampány keretében egy honlapot is indítottak, ahol a többi között naprakész UV-sugárzási adatokat is megismerhetnek az érdeklődők.

A honlap a www.napsugarzas.hu címen élhető el.

A térképről kiderül, hogy a Velencei-tó vagy a Balaton környékén az egyik legerősebb a sugárzás. A szakember szerint napközben ezeken a helyeken egy órát sem lenne szabad a napon tartózkodni, de mivel tudja, hogy a nyaralók ezt nemigen tudják betartani, ezért azt ajánlja nekik, hogy használjanak napvédő krémeket.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes inkább több napon át, egyszerre rövid ideig napozni.

A Magyar Vöröskereszt a Balaton strandjain elsősegélynyújtó szolgálatot is működtet, ahol mindenki hasznos tanácsokat kaphat a napozásról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×