eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ellepi a szemét a Mount Everestet

Ötszáz kiló szemetet - konzervdobozokat, sátrakat, ételmaradékot és eldobált orvosságokat - gyűjtöttek össze a Mount Everesten japán és nepáli hegymászók. Évente több százan próbálják megmászni a világ legmagasabb csúcsát, és a több tonnányi felszerelésből származó szemét lassan elborítja a hegyet.

Többször "takarították" már a Mount Everestet, legutóbb áprilisban szedtek szemetet japán és nepáli hegymászók Nogucsi Ken vezetésével. A legtöbb szemetet a hegy északi oldaláról gyűjtötték össze, és átadták a tibeti hatóságoknak.

"A szemét egy részét kiállítjuk Tokióban és Szöulban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a problémára. A Mount Everestet lassan elborítja a szemét" - számolt be hétfőn Nogucsi.

Azért ezt a két várost választották, mert sok japán és dél-koreai próbálja meghódítani a csúcsot.

Nogucsi nem először takarított a Mount Everesten; csak ő és segítői 8,8 tonna szemetet gyűjtöttek össze a hegyen.

A Mount Everestet majdnem kétezren mászták már meg, s legkevesebb 202 hegymászó halt meg csúcshódítási kísérlet közben.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×