eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ágyában győzte le a nagymacskát

Egy izraeli férfi puszta kézzel tette ártalmatlanná a házába besurranó leopárdot. Arthur du Mosch húsz percig nyomta földre a nagymacskát, amíg megérkeztek az állatvédők.

A leopárdok általában csak öregebb korukban mennek a települések közelébe, amikor már túl gyengék ahhoz, hogy a vadonban ejtsenek prédát.

A házba belopózó nagymacska minden bizonnyal nem emberekre akart támadni, hanem a család - szintén az ágyban pihenő - házimacskájára fente a fogát.

A zsidó államba 1985-ben Hollandiából bevándorló Arthur du Mosch elmondta: szerencséje volt, mert ha egy jobb kondícióban lévő vadállattal kerül szembe, sokkal nehezebben kerekedett volna felül. A gyerekek mindesetre élvezték a nem mindennapi küzdelmet.

A patthelyzetet a vadvédelmi szervezet munkatársai oldották meg, akik gyorsan a helyszínre érve begyűjtötték a leopárdot.

A szervezet szóvivője közölte: az ország déli részén lévő Sde Boker közelében él egy kisebb leopárd-populáció, de eddig nem jegyeztek fel hasonló esetet.

Az állatot egy Tel Aviv közelében lévő állatkórházba vitték, és a vizsgálatok elvégzése után valószínűleg szabadon engedik, egy nyomkövetővel ellátva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×