eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Egy időre vége a kánikulának

Időlegesen véget ér a nyári kánikula, hiszen már hétfő éjszaka megnövekszik a felhőzet, ami kedden is folytatódik. A csúcshőmérséklet 20-25 fok között várható. A hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő sodródik Magyarország fölé, így a következő napokban változékony, mérsékelten meleg időre van kilátás.

Hétfő éjszaka többször megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar is várható. A délkeleti szél időnként megerősödik. Zivatar idején a szél átmenetileg viharossá válik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16 fok körül alakul.

Kedden napközben többször megnövekszik a felhőzet, de néhány órára a nap is kisüt. Zápor, esetleg zivatar is előfordulhat.

Kedd estig nyugat felől hűvös és nedves levegő szivárog be a Kárpát-medencébe, ezért eleinte többfelé, később már csak helyenként záporok, zivatarok is lehetnek, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében.

A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél időnként megerősödik. Zivatar esetén viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 20, 25 fok között valószínű, északnyugaton ennél pár fokkal kevesebbet, keleten többet is mérhetnek.

A hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő sodródik fölénk, így a következő napokban változékony, mérsékelten meleg időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel, szórványosan esővel, záporesővel, zivatarral.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×