INFORÁDIÓ 
2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella

smer

2019.01.11. 08:01

Már tizenhatan kopogtatnak a szlovák elnöki palota ajtaján

Szlovákiában március 16-án lesz a köztársasági elnökválasztás első fordulója, két héttel később pedig sor kerülhet a második körre is. A három koalíciós párt közül eddig csak a Híd állított jelöltet, a pártelnök Bugár Béla személyében, aki attól tart, hogy a jelöltek magas száma miatt a választások második fordulójában teret nyerhet a szélsőségesség.
2019.01.08. 14:32

Távozni készül a politikából Robert Fico

Szlovákia tavaly lemondott miniszterelnöke megméreti magát az egyik megüresedő alkotmánybírói posztra. A Smer szerint Robert Fico eddigi tapasztalata alkalmassá teszi őt, az ellenzék ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja a volt kormányfő, egy politikai elemző szerint számos alkotmányellenes törvény beterjesztőjének jelölését.  
2018.04.18. 15:33

Újabb vihar a szlovák kormánykoalícióban

Rendkívüli elnökségi ülést tartott ma a Szlovák Nemzeti Párt, a hármas szlovák kormánykoalíció második számú pártja. Andrej Danko, az SNS elnöke az ülés utáni sajtótájékoztatóján élesen bírálta a Smer által jelölt miniszterelnököt, Peter Pellegrinit. Danko elmondta, nem érzi magát kényelmesen egy olyan koalícióban, ahol a sajtóból kell megtudnia, hogy lemond a koalíciós partnerének minisztere, vagy a rendőr-főkapitány.
2017.12.11. 08:03

Fico befejezte a politikai korrektség korszakát

Szlovákia modernkori történelme legsikeresebb politikai projektjének nevezte a legnagyobb kormánypártot, a Smert Robert Fico pártelnök. Szlovákia miniszterelnöke a párt hétvégi kongresszusán azt is kijelentette, ötödször is meg akarja nyerni a parlamenti választásokat. A párt alelnöki székéből felálló kulturális miniszter szerint ehhez változásokra van szükség a pártvezetésben.
2017.11.09. 19:24

Valami nincs rendben a Smer háza táján

Négy nappal a megyei önkormányzati választásokon elszenvedett veresége után most mutatkozott először a nyilvánosság előtt a legnagyobb szlovák kormánypárt, a Smer elnöke, Robert Fico miniszterelnök. Úgy tűnik, a párton belül nincs egység. A Smer alelnöke szerint személycserékre van szükség.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018