eur:
370.17
usd:
344.90
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett

Címke: smer (19 cikk)

A Smer kezdeményezi a belügyminiszter leváltását, válaszul a Ficóék elleni eljárásra
2022. április 21. 14:29
A Smer kezdeményezi a belügyminiszter leváltását, válaszul a Ficóék elleni eljárásra
Bűnszövetkezet létrehozásának és támogatásának vádjával eljárást indított Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnök és belügyminisztere, Robert Kaliňák ellen. Utóbbit őrizetbe vette a rendőrség. Mivel Fico parlamenti képviselő, esetleges őrizetbe vételéhez a parlament hozzájárulása szükséges. Az exkormányfő politikai bosszúnak tartja az ellene indított eljárást. Sajtóértesülések szerint adótitok veszélyeztetésének bűncselekményével is gyanúsítják őket.
Robert Fico: nem tudom, mit csinál a kormányunk, teljesen elment az eszük
2021. október 18. 16:57
Robert Fico: nem tudom, mit csinál a kormányunk, teljesen elment az eszük
Kormányellenes tüntetés zajlott vasárnap a szlovákiai Rimaszombatban, melyet az ellenzéki Smer szervezett. Robert Fico pártelnök, szlovák exkormányfő olyan témákat feszegetett a több mint kétezer fős tömeg előtt, melyek célja, hogy leváltsák Eduard Heger kormányát. A szónokok az energiaárak emeléséről, a szociális és jogállam destrukciójáról, valamint az előre hozott választások szükségességéről beszéltek. A rimaszombati amfiteátrumban összesereglett tüntetők annak ellenére sem viseltek maszkot az eseményen, hogy a Rimaszombati járás piros besorolású.
Megeredt a nyelve a rendőrségen Robert Fico egykori államtitkárának
2020. november 26. 16:16
Megeredt a nyelve a rendőrségen Robert Fico egykori államtitkárának
Mikor kerül sorra Robert Fico exkormányfő? – ez a kérdés is foglalkoztatja a szlovák társadalmat, miután nyolc hónapos fogva tartás után beismerő vallomást tett a Fico-kormány egykori igazságügyi államtitkára. Monika Jankovská ellen vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt indult büntetőeljárás. Ügyvédje szerint a terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével gyanúsítják. A jelenlegi kormánypárti politikusok szerint ez a bizonyíték, hogy a Smer kormányzása idején a maffia túszul ejtette az államot.
Szakít Szlovákia két exkormányfője
2020. június 11. 09:59
Szakít Szlovákia két exkormányfője
Peter Pellegrini kilép abból a pártból, melynek színeiben 2018 és 2020 között kormányfőként vezette az országot, távozik a Smerből. Közölte, hogy lemond a párt alelnöki tisztségéről, és – ahogy fogalmazott – a Smer márkanevet meghagyja Robert Fico pártelnöknek, Szlovákia háromszoros kormányfőjének. Pellegrini nem zárta ki, hogy új pártot alapít. A szociáldemokrácia útján akar tovább haladni.
Újabb vihar a szlovák kormánykoalícióban
2018. április 18. 15:33
Újabb vihar a szlovák kormánykoalícióban
Rendkívüli elnökségi ülést tartott ma a Szlovák Nemzeti Párt, a hármas szlovák kormánykoalíció második számú pártja. Andrej Danko, az SNS elnöke az ülés utáni sajtótájékoztatóján élesen bírálta a Smer által jelölt miniszterelnököt, Peter Pellegrinit. Danko elmondta, nem érzi magát kényelmesen egy olyan koalícióban, ahol a sajtóból kell megtudnia, hogy lemond a koalíciós partnerének minisztere, vagy a rendőr-főkapitány.
×
×
×