eur:
380.3
usd:
351.14
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Szavazócédulákkal teli urnát ürítenek ki egy dunamocsi szavazóhelyiségben a szavazókörök zárása után 2023. szeptember 30-án, a szlovák parlamenti választások napján.
Nyitókép: MTI/TASR/Milan Drozd

Robert Fico pártja vezet Szlovákiában

Szlovákiában az Irány (Smer-SD) vezet az előrehozott parlamenti választáson a leadott szavazatok 75 százalék feletti feldolgozottságánál. A felvidéki magyar párt, a Szövetség jelenlegi eredménye nem haladja meg a bejutási küszöböt.

A szavazatok 87,96 százalékos feldolgozottsága mellett a Progresszív Szlovákia (15,58%) átvette a második helyet a Hlas (15,42%) előtt.

Robert Fico pártja áll az élen (23,67%).

A Szövetséget 3 óra 10 perckor mérték először a parlamenten kívülre. A Szövetség a jegyzőkönyvek 85% százalékos feldolgozottságnál 4,89%-os eredményen áll. A pártszékházból többen is távoztak a hír hallatára, a képviselőjelöltek kezdik elveszíteni a reményt - írja az Új Szó Online.

A volbysr.sk oldalon közli a Statisztikai Hivatal az előzetes választási eredményeket az utolsó szavazóhelyiség bezárása után. Az előzetes eredményeket 10 percenként frissítik az oldalon, beleértve a részvételi adatokat, a feldolgozottság szintjét és a pártok eredményét.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×