eur:
389.37
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szavazócédulákkal teli urnát ürítenek ki egy dunamocsi szavazóhelyiségben a szavazókörök zárása után 2023. szeptember 30-án, a szlovák parlamenti választások napján.
Nyitókép: MTI/TASR/Milan Drozd

Robert Fico pártja vezet Szlovákiában

Szlovákiában az Irány (Smer-SD) vezet az előrehozott parlamenti választáson a leadott szavazatok 75 százalék feletti feldolgozottságánál. A felvidéki magyar párt, a Szövetség jelenlegi eredménye nem haladja meg a bejutási küszöböt.

A szavazatok 87,96 százalékos feldolgozottsága mellett a Progresszív Szlovákia (15,58%) átvette a második helyet a Hlas (15,42%) előtt.

Robert Fico pártja áll az élen (23,67%).

A Szövetséget 3 óra 10 perckor mérték először a parlamenten kívülre. A Szövetség a jegyzőkönyvek 85% százalékos feldolgozottságnál 4,89%-os eredményen áll. A pártszékházból többen is távoztak a hír hallatára, a képviselőjelöltek kezdik elveszíteni a reményt - írja az Új Szó Online.

A volbysr.sk oldalon közli a Statisztikai Hivatal az előzetes választási eredményeket az utolsó szavazóhelyiség bezárása után. Az előzetes eredményeket 10 percenként frissítik az oldalon, beleértve a részvételi adatokat, a feldolgozottság szintjét és a pártok eredményét.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×