INFORÁDIÓ 
2019. október 20. vasárnap
Vendel

párbeszéd a gazdaságról

2019.06.20. 14:07

Párbeszéd a gazdaságról: már a bankkártyát se vegyük készpénznek

A készpénzhasználat visszaszorulását hozhatja az azonnali átutalások rendszere, de a jövőben több megoldás is kiválhatja a most ismert fizetési módokat - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című műsorából, amelynek Varga Lóránt, az MNB főosztályvezetője és Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő alapkezelője volt a vendége.
2019.06.19. 17:12

Párbeszéd a gazdaságról: magában nem segít az azonnal átutalás

Július elsejétől éles tesztüzemben elindul az azonnali fizetés rendszere Magyarországon, de a készpénzhasználat visszaszorulása önmagából ettől nem várható - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Varga Lóránt, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője és Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliókezelője volt a vendége.
2019.06.13. 18:48

Párbeszéd a gazdaságról: zombik tartják fogva a munkaerő-tartalékot

Vannak még tartalékok a hazai munkaerőpiacon, és a közeljövő még nagy változásokat hozhat - mondták az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának vendégei: Balatoni András, az MNB közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának vezetője és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője.
2019.06.12. 14:45

Párbeszéd a gazdaságról: veszély leselkedik a béremelésre

Bővülő termelékenység esetén a bérek is tovább nőhetnek, de a gazdaság várható lassulása negatív hatással lehet a jövedelemkiáramlásra is - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságól című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelyben Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője volt a vendég.
2019.06.06. 16:06

Párbeszéd a gazdaságról: nagy változásokat hoz a szuperállampapír

Parlagon heverő vagyont von be a finanszírozásba, és felélénkítheti a vállalati kötvények és a bankbetétek piacát is a magyar állampapír plusz - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi adásából, amelyben Kuti Zsolt, az MNB igazgatója és Móricz Dániel, a Hold Alapkezelő befektetési igazgatója volt a vendég.
2019.06.05. 17:30

Párbeszéd a gazdaságról: csak az infláció az új állampapír ellensége

Számos, a korábbi állampapírnál kedvezőbb tulajdonsága van a június 3-tól elérhető új magyar állampapírnak – derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásából, amelynek Kuti Zsolt, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Móricz Dániel, a Hold Alapkezelő befektetési vezetője volt a vendége.
2019.05.30. 17:45

Párbeszéd a gazdaságról: még mindig kevés lakás épül itthon

A befektetési célú vásárlás és a hitelfelvétel még tovább fűtheti a hazai ingatlanpiacot - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi adásából, amelyben Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője volt a vendég.
2019.05.29. 16:36

Párbeszéd a gazdaságról: nincs vége az ingatlanár-robbanásnak

Nem lehet az ingatlanárak hirtelen visszaesésére számítani Budapesten, az áremelkedést a befektetői érdeklődés és az urbanizáció is hajtja - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorából, amelynek ezúttal Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője volt a vendége.
2018.12.06. 14:40

Párbeszéd a gazdaságról: szerelem és félelem az aranypiac ura

Az arany gazdasági szerepéről és kereskedelmi súlyáról beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című sorozatában Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank főközgazdásza, gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Juhász Gergely, a Conclude Zrt. vezérigazgatója és Schmidt Kálmán, az Arany Piac Kft. ügyvezető igazgatója.
2018.12.05. 17:21

Párbeszéd a gazdaságról: az arany önmagában értéket hordoz

Az arany önmagában testesít meg értéket, segít a kockázatok kezelésében, ezért számít speciális fizetési eszköznek – derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorából, amelynek ezúttal Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank főközgazdásza, gazdaságtudományi és kiemelt ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Juhász Gergely, a Conclude Zrt. vezérigazgatója és Schmidt Kálmán, az Arany Piac Kft ügyvezető igazgatója volt a vendége.
2018.12.03. 13:40

Párbeszéd a gazdaságról: áldozatot kell hozni a versenyképességért

A Magyar Nemzeti Bank 180 pontos versenyképességi javaslatáról beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című sorozatában Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke.
2018.11.22. 12:02

Párbeszéd a gazdaságról: nagy állami cégeket várnak a tőzsdére

A jól ismert állami cégek tulajdonjoga tudna nagyot lendíteni a magyar tőzsde forgalmán és népszerűségén, a részvényeknek csak nagyon kis hányada van magyar kézben - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi adásában, amelyben Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese és Korányi G. Tamás, tőzsdei szakértő beszélgetett a tőzsde szerepéről, jelenéről és jövőjéről.
2018.11.21. 14:51

Párbeszéd a gazdaságról: több száz új cég kellene a tőzsdére

A több száz tőzsdeérett cég részvénypiaci megjelenésével javítható lenne a magyar tőkepiac helyzete - derül ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi, a hazai tőzsdéről és tőkepiacról szóló műsorában, amelyben Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgató-helyettese és Korányi G. Tamás tőzsdei újságíró beszélgetett.
2018.11.15. 18:13

Párbeszéd a gazdaságról: szétszakadtak az ingatlanárak

Hiába emelkednek az égbe az árak, még az ország nagy részén alulértékeltek az ingatlanok - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjából, amelyben ezúttal Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője beszélgetett a magyar ingatlanpiac helyzetéről.
2018.11.08. 17:00

Párbeszéd a gazdaságról: magyar áldozatokat is szedhet a vámháború

A Párbeszéd a gazdaságról című adássorozatban ezúttal Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője és Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője beszélgetett arról, hogy milyen hatásokkal jár és járhat a kereskedelmi háború a globális és a magyar gazdaságra.
2018.11.07. 15:52

Párbeszéd a gazdaságról: kacsa-e a Peking-Washington háború?

Fundamentális változás van a világban: az egyik kérdés az, hogy Kínát miként ítéli meg a világ - derül ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legújabb adásából, amelyben Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője és Madár István a Portfolio vezető elemzője beszélgetett.
2018.10.31. 14:03

Párbeszéd a gazdaságról: mégsem kell válságra számítani?

A beruházások bővülése, valamint a hitelfelvételt és a fogyasztás növekedése nem azt mutatja, hogy válságra számítanak a gazdasági szereplők, a világban ugyanakkor több feszültségtényező is megjelent - mondták az InfoRádiónak nyilatkozó szakértők a Párbeszéd a gazdaságról című magazinban.
2018.10.25. 11:09

Párbeszéd a gazdaságról: már a bankok sem olyanok lesznek, mint régen

Új szereplők jelennek meg hamarosan a fizetési rendszerek piacán, és ez jelentős változásokat okozhat - derült ki az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinműsorának legutóbbi adásában, amelyben ezúttal Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója, valamint Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere beszélgetett a változó fizetési rendszerekről.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018