INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

országgyűlés

2021.04.08. 14:39

Több évnyi börtön járhat a jogosítvány nélküli vezetésért – videó

Bűncselekmény lenne, ha valaki jogosítvány nélkül vezet, ha pedig úgy ül volánhoz, hogy a rendőrök bevonták a vezetői engedélyét, akár három évre is börtönbe kerülhet. Ez áll abban a törvénymódosító javaslatban, melyet a kormány nyújtott be. Az indoklás szerint az eddigi büntetések nem tántorítják el eléggé a szabályszegőket.
2021.04.07. 06:27

Nagyüzem lesz a parlamentben

Ezen a héten ismét összeül az Országgyűlés. Szerdán, csütörtökön és pénteken is lesz egy-egy plenáris ülés.
2021.03.17. 20:43

Nem mentek el a kormánypártok az Országgyűlés rendkívüli ülésére

Emiatt határozatképtelen volt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés, amelyet szerda este, a "rendes" ülésnapot követően tartottak, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. A kormány sem képviseltette magát a tanácskozáson, amelyen az ellenzéki frakciók a koronavírus-járvány kormányzati kezeléséről vitáztak volna.
2021.02.22. 22:05

Meghosszabbította a veszélyhelyzetet a parlament - a nap hírei

Meghosszabbította a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet az Országgyűlés. Az új koronavírus mutációk terjedésével magyarázza a járványgörbe ismételt emelkedését az országos tisztifőorvos. Ismertette a négy nyitási szakaszból álló kormányzati tervet a brit miniszterelnök. A nap legfontosabb hírei február 22-én.
2021.02.22. 19:05

Kövér László: keresztények vagyunk, de balekok nem

A kormánytöbbség szándéka szerint az elmúlt években megszokott rendben, június 15-ig kész lehet az ország jövő évi költségvetése – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz országos választmányának elnökeként elmondta, olyan eszközökkel fognak küzdeni a 2022-es választáson, amilyen eszközöket velük szemben bevetnek. Beszélt a jelöltállítás morális szempontjairól, az ellenzéki együttműködésről, valamint arról, hogy a kormányzati sikerek ellenére miért nem lehet eredménykampányt folytatni.
2021.02.22. 17:22

Kétharmaddal elfogadták a módosított hulladéktörvényt

Az Országgyűlés ismét szavazott az energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról, amelynek egyes passzusait az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek minősítette. Az ellenzéki képviselők számos kifogást hoztak fel, a kormánypártiak szerint a módosítással megfelelő a törvény.
2021.02.15. 11:15

Orbán Viktor: hét kérdés lesz a nemzeti konzultációban

A rendkívüli helyzethez szükséges jogrend fenntartásához kért felhatalmazást a miniszterelnök a magyar Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitányán. A kormányfő szerint reális esély van arra, hogy április elejére a kétmillió főt meghaladja a beoltottak száma.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018