INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

országgyűlés

2020.12.16. 14:34

Országgyűlés: az áldozatok kapják az elítélteknek megítélt kártalanítást

Az Országgyűlésnek legalább olyan sűrű napja volt a szerdai, mint a keddi. Az előző napi Alaptörvény-módosítást követően ezúttal egyebek mellett az energiahatékonyság, a gyermekvédelmi előírások, a börtönzsúfoltsági kártalanítások változása szerepelt napirenden, de szavaztak például a drónhasználatról is.
2020.12.15. 12:09

Módosították az Alaptörvényt és számos lényeges területen új jogszabály született

Bentlakásos nevelő iskola az OPNI-ban, újfajta hulladékgazdálkodás, átalakuló mobilfizetési rendszer, változó választási törvény, adatbázis a közszolgálatban dolgozókról, állami vagyontárgyak ingyenes átadása, horgászati szabályozás, veszprémi Európa kulturális fővárosa programok – csak néhány további téma az Országgyűlés által elfogadott törvények és -módosítások közül.
2020.12.14. 06:47

Az alaptörvény módosításáról is dönthet a parlament

Az Országgyűlés több mint negyven törvényjavaslatról szavazhat a héten. A képviselők kedden az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról is dönthetnek
2020.12.08. 13:00

Varga Mihály: a jelentős adócsökkentés növelte a gazdaságot

A járvány időszakában 50-60 adóügyi módosítást hajtottak végre, a cél az ország elmúlt években elért adóelőnyének megtartása – mondta a pénzügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságában, Budapesten.
2020.11.20. 19:13

Országgyűlés: nyersanyaghiány fenyeget, liberalizálnák a bányászati törvényt

Nyersanyaghiány fenyegeti az építőipart, ezért a kormány törvényt módosítana, hogy megkönnyítse a bányászatot. Homok, kavics, agyag és mészkő ugyanis bőven van Magyarországon, csak nagyon szigorú és bonyolult szabályok vonatkoznak a kitermelésükre. Ezeken változtatnának most, részben a koronavírus-járványra hivatkozva.
2020.11.18. 20:16

Komoly vita bontakozott ki a választási törvény módosításáról

A parlament szerdán megkezdte az egyes választási tárgyú törvények módosításának vitáját, amelyben az előterjesztő igazságügyi tárca államtitkára egyebek mellett a kampányfinanszírozással kapcsolatos visszaélések visszaszorításának szándékával indokolta a javaslat benyújtását. A DK, az LMP és a Párbeszéd vezérszónoka egyaránt kifogásolta a módosítást és annak időzítését.
2020.11.17. 22:14

Amit minden adózónak tudnia kell - a nap hírei

Egy nap alatt 5203 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, 91 ember halt bele a betegség szövődményeibe. Adóváltoztatásokról, a közműcsatlakozás és az elektronikus nyilvántartások könnyítéséről is döntött az Országgyűlés. Ezer milliárd forintra emelte a Növekedési hitelprogram Hajrá! Keretösszegét az MNB. Az InfoRádió legfontosabb keddi hírei.
2020.11.17. 11:01

Rábólintott az Országgyűlés egy sor adóváltozásra

Érintettek az szja-kedvezmények, a vállalkozások áfabevallásai, a kivások de még a dohányzók is. Törvénnyel szabályozták a családi gazdaságokat. Változtattak a kutatók jogállásán, a lakosság közművekhez való csatlakozási lehetőségein, megkönnyítették a jogkeresők bírósághoz fordulásának jogát.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018