INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

kormányinfó

2020.03.20. 14:30

Komoly előrelépés jön szájmaszk-ügyben

Több százezer szájmaszkot vásárol Magyarország Kínától - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Első körben az orvosok kapják meg ezeket az eszközöket, a veszélyeztetettség alapján az operatív törzs dönt a sorrendről. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig a háziorvosok szájmaszk-ellátottságáról beszélt.
2020.02.13. 12:36

Rábólintott a kormány, jön a nemzeti konzultáció

Egyelőre a témaköreiről döntött a kormány: a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyét, a győri gyermekgyilkossággal kapcsolatos eljárást, a "börtönbiznisz", valamint a bírók függetlenségének kérdését említette a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kilenc kérdést terveznek, ezekről a jövő héten határoznak.
2020.01.09. 18:23

Orbán Viktor: nem lehet 2020-ban adósság a kórházakban

Az egészségügyi dolgozók külföldre csábításának megakadályozásáról szól a 72 százalékos szakdolgozói béremelés a kormányfő szerint, aki az évadnyitó kormányinfón megindokolta, miért vette meg az állam az összes meddőségi centrumot.
2020.01.09. 16:17

Az szja-mentesség kiterjesztéséről beszélt a miniszterelnök

Orbán Viktor az év első Kormányinfóján válaszolt az újságíróik kérdéseire, beszélt egyebek között a készülő gazdaságvédelmi akciótervről, utóbbinál úgy fogalmazott, hogy februári évértékelőjében már szeretne konkrétumokról beszélni.
2020.01.09. 11:00

Orbán Viktor: két év kampány után most két év kormányzás jön

A következő hetekben eldől, hogy a Néppárt meg tud-e újulni Európában, de ha nem lesznek változások, akkor egy új kereszténydemokrata kezdeményezéssel állnak elő, amely a Macron-mozgalom ellensúlya lehet - mondta Orbán Viktor az év első Kormányinfóján. A miniszterelnök beszélt a kórházi adósságok megszüntetéséről, az új klímastratégiáról, a készülő gazdaságvédelmi akciótervről, a volt kancelláriaminiszterei kritikáiról, és arról is, hogy mekkora a felelőssége az önkormányzati választások eredményében.
2019.12.21. 11:25

Kórházi tartozások: tárgyalnának a kormánnyal

Az Orvostechnikai Szövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány az egészségügyi intézmények által felhalmozott lejárt adósságállomány csupán alig több mint felét kívánja kifizetni. A szervezet titkára szerint a 2012-es helyzet újra előállhat; akkor ugyanezeket mondta a kormány.
2019.12.12. 10:42

Gulyás Gergely: boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen

A magyar kormány továbbra sem látja a 7-es cikk szerint eljárás jogi értelmét - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 150. Kormányinfón. Beszélt arról is, hogy a 2050-re tervezett uniós klímavédelmi célok teljesítéséhez európai támogatás kell, a Gothár-ügyről pedig azt mondta, nem elfogadható, hogy az ügyről egy éve tudó igazgatónak egy haja szála sem görbült.
2019.11.28. 10:10

Kormányinfó élőben: összehívják a közfejlesztések tanácsát

Lesz atlétikai világbajnokság 2023-ban - jelentette ki Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy ugrásszerűen megnőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a déli határon, két helyen alagutat is fúrtak a kerítés alatt.
2019.09.12. 10:39

Gulyás Gergely: nem maradok a Fidesz alelnöke

A 142. kormányinfón a választási csalás gyanújába keveredett Pikó Andrásról, a gyengülő forintról, a közmunkások kampányrészvételéről, Karácsony Gergelyről, az Elektrolux-kirúgásokról, Trócsányi Lászlóról és saját politikai jövőjéről is kérdezték a kancelláriaminisztert, aki elmondta, mikor lesz újra parlamenti ülés szerinte.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018