INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 20. péntek
Friderika

korlátozás

2019.06.29. 19:14

Meghosszabbítják az olajkitermelés korlátozását

Oroszország megegyezett Szaúd-Arábiával arról, hogy további hat-kilenc hónappal meghosszabbítják az olajkitermelést korlátozó megállapodás hatályát, amelyet a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének tagállamai és szövetségeseik kötöttek tavaly decemberben - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Oszakában.
2019.05.29. 07:14

Már az autók felét korlátozhatják szmogriadó idején

Várhatóan októbertől az Euro 5-ös dízelüzemű gépjárművek forgalmát is korlátoznák szmogriadó esetén Budapesten, erről dönthet a Fővárosi Közgyűlés. Karner Miklós autós szakújságíró szerint a dízelautók egyre nagyobb részét korlátozhatják a szmogriadó esetén.
2019.05.21. 07:04

Halasztást kapott a Huawei

Az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében - jelentették be Washingtonban helyi idő szerint hétfőn.
2019.05.20. 06:02

Légiósszabály: mentik a magyarokat, ahogy csak tudják

Egyre több a pénz a magyar sportban, és ez mind több külföldi sportolót is idevonz. A csapatsportokban ez különösen látványos, de a sportágak jó része megpróbál helyet teremteni a magyar játékosoknak. Itt a nagy légiósszabály-körkép.
2019.05.15. 10:21

Fontos korlátozást vezet be a Facebook

Új szabályokat hoz élő közvetítési szolgáltatására a Facebook, miután az 51 ember életét követelő christchurch-i merénylet elkövetője így közvetítette akcióját.
2019.01.24. 20:50

Klein Dávid az Everesten bevezetett korlátozásról: egyik szemem sír, a másik nevet

Drasztikusan csökkentette Kína a Mount Everest megmászására kiadott engedélyek számát. A tavaszi szezonban az északi oldalon hatszáz helyett csak háromszáz alpinistát engednek fel a világ legmagasabb hegyére. Ezzel egy időben a kínai hatóságok megpróbálják lehozni a hegyen lévő szemetet, sőt az évtizedek óta ott heverő holttesteket is. Az InfoRádiónak nyilatkozó magyar Everest-mászó szerint indokolt a szigorítás.
2018.08.16. 08:02

Hetekig is eltarthat a vízhiány

Szerdától tartósan vízhiányos időszakot állapított meg Pintér Sándor belügyminiszter. Szükség esetén bizonyos vízkorlátozásokat is elrendelhetnek. Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató szerint a problémát csak az Európában is több ezer évig jól működő, ártéri gazdálkodás visszaállítása oldhatja meg.
2018.05.28. 17:01

Megvan, melyik műanyag termékeket likvidálná az EU

Betiltaná, de legalább korlátozná egyebek mellett a műanyag tányérok és evőeszközök, a szívószálak, a lufikhoz használt csövek, a fültisztító pálcikák vagy a keverőpálcikák használatát az Európai Bizottság. A műanyag hulladék világszinten hatalmas mennyiségének csökkentését szolgáló javaslatot hétfőn nyújtották be.
2018.05.28. 11:23

Elbúcsúzhatunk néhány műanyag terméktől?

Az Európai Bizottság hétfőn ismerteti javaslatait az egyszer használatos műanyagok, mint műanyagtányérok- és evőeszközök, a szívószálak, a lufikhoz használt műanyag csövecskék, műanyag fültisztítópálcikák vagy a plasztik keverőpálcikák betiltásáról.
2018.05.23. 13:53

Megvan az első dízeles korlátozás Németországban

A légszennyezettség miatt korlátozást vezetnek be az Euro 6-osnál régebbi dízelüzemű járművek használatára május végétől Hamburgban - jelentette be a tartományi rangú német nagyváros környezetvédelmi hatósága.
2018.05.18. 18:01

Fontos információk a pünkösdkor közlekedőknek

Korlátozásokra kell számítani az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, valamint a M3-as autópályán, Mogyoród térségében is a pünkösdi hosszú hétvégén - tájékoztatta az InfoRádiót a Magyar Közút kommunikációs vezetője. A rendőrség kiadott egy listát a lezárásokról, és a BKK is beszámolt a forgalmi változásokról.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018