INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

főváros

2021.01.08. 16:30

Górcső alá került a fővárosi önkormányzat – erre jutott a számvevőszék

Az Állami Számvevőszék elvégezte a fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2020. évi megosztásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatának ellenőrzését. Budapest Főváros Önkormányzata 2020. évi forrásmegosztási rendeletalkotása megalapozott, szabályozott és szabályszerű volt. A 2021. évi forrásmegosztás során korrekció érvényesítése nem indokolt.
2021.01.06. 15:46

Láng Zsolt szerint megint csökönyösen járja a főpolgármester a saját útját

Rossz és indokolatlan lépésnek tartja a fővárosi hulladékgyűjtők számának csökkentését a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt szerint nem az alapvető szolgáltatásokon, hanem a válságkezelés szempontjából nem annyira fontos beruházások halasztásával kellene spórolnia a fővárosnak.
2020.12.10. 10:26

Komoly lezárások lesznek 2021-től a rakparton

Vízvezeték-felújítás miatt lezárások lesznek 2021-től a pesti alsó rakparton – közölte a főpolgármester kabinetfőnöke egy online háttérbeszélgetésen. Balogh Samu arról is beszélt, hogy még nem született megállapodás a főváros és a kormány között a rakpart átalakításáról.
2020.12.09. 10:50

Fürjes Balázs új egyensúlyt akar, amire a megoldás is adott

Fürejes Balázs szerint új egyensúly kell az autós-, a közösségi- és a kerékpáros közlekedés arányában. A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár megoldással is szolgál legújbb Twitter-bejegyzésében.
2020.12.01. 12:36

Még nem kell temetni a trolibeszerzést

A főváros ugyan nem rendelte meg határidőig, a gyártó azonban haladékot adott, így van remény az ötven modern jármű érkezésére.
2020.11.18. 17:15

Fürjes Balázs: fejlesszük Budapestet, de a város eladósítása nélkül

Nem értünk egyet abban a főpolgármesterrel, hogy ő megszorításokkal, szolgáltatások színvonalának csökkentésével, adóemeléssel és hitelfelvétellel akar reagálni erre a válsághelyzetre. Ez egy filozófiai vita közöttünk – mondta Fürjes Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt arról, hogy milyen fővárosi beruházásokat vállalna át a kormány, hogy mi lesz a Liget-projekt sorsa, és hogy milyen ügyekben jutott már egyetértésre a kormány és Budapest vezetése.
2020.10.03. 12:49

Egy-két évig mard a nagykörúti bringasáv, aztán jöhet a nagy váltás

Télen is maradnak az idén kialakított kerékpársávok – jelezte az InfoRádiónak a főpolgármester kabinetfőnöke. Balogh Samu arról is beszélt, hogy a Nagykörút új arculata a következő években alakulhat ki, a fővárosaik bevonásával. Ameddig az időjárás kedvező, ősszel is a gyalogosoké és a kerékpárosoké lehet hétvégente a pesti alsó rakpart.
2020.09.27. 19:09

Új Airbnb-szabályozáson dolgoznak a kerületek

Komplex jogszabály-tervezeten dolgoznak a fővárosi kerületek a rövid távú lakáskiadás szigorítására – mondta az InfoRádiónak Erzsébetváros polgármestere. Niedermüller Péter szerint a júliusi jogszabálymódosítás után az önkormányzatoknak jelenleg csak a kiadás időbeli korlátozására van lehetősége, ám inkább helyhatósági engedélyezésre és például a feketézők elleni fellépésre lenne szükség.
2020.07.23. 15:31

Karácsony Gergely a BKV túléléséről, a 3-as metró izzasztó helyzetéről és a miniszterelnök-jelöltségről

Remélem, hogy a koronavírus-járványt kibírja a BKV – mondta Karácsony Gergely, mert csak a jegybevétel-kiesés 25-30 milliárd forint lesz. Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában közölte, a kért négymilliárd forintos állami plusztámogatás elmaradása miatt lett érvénytelen a Lánchíd közbeszerzése, míg a 3-as metró felújítását és a klimatizálását is egy-egy jogvita gátolja, és beszélt arról is, miért nem akar indulni a 2022-es parlamenti választáson.
2020.07.03. 19:10

Felértékelődik és még sokáig jó hozamot ad a garázspiac

Bár a veszélyhelyzet idejére ingyenessé tett parkolás megtépázta kissé a fővárosi garázsárakat és berleti díjakat, máris kúsznak vissza az eredeti szintre. A fővárosi parkolási rendszer átalakítása pedig felértékeli a garázspiacot, különösen annak szűkös kínálati oldala miatt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018