INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

csehország

2020.07.01. 16:50

Folytatódik Babis harca Brüsszellel

A cseh kormány tiltakozik az Európai Parlament Andrej Babiš miniszterelnök összeférhetetlenségi ügyéről szóló határozata ellen. A prágai kabinet szerint Brüsszel beavatkozik a Cseh Köztársaság belügyeibe, és nem tartja tiszteletben az ártatlanság vélelmét. Babiš hazaárulással vádolta azokat a cseh EP-képviselőket, akik a megszavazták az ellene irányuló határozatot.
2020.06.30. 14:01

Megterített Károly híddal zárják le a járványt a csehek

Kedden este hat órától tíz óráig egy hatalmas megterített asztal várja a prágai Károly hídon az embereket, hogy jelképesen lezárják a koronavírus-járványt Csehországban. A „Megterített híd” elnevezésű közös vacsora időzítése sokak szerint nem a legszerencsésebb, mivel az elmúlt napokban ismét megugrott az új koronavírusos fertőzések száma.
2020.06.15. 15:14

Cseh-szlovák viharjelentés: több víz volt a pincékben, mint bor

Csehországban – akárcsak Magyarországon – egy halálos áldozata volt a vasárnapi viharoknak. A szélsőséges időjárás miatt egy idős ember életét vesztette, két falu lakosságát pedig evakuálni kellett. Szlovákiában a csapadék elárasztotta az egyik gyorsforgalmi utat. Az úttestre zúdult sártenger miatt több baleset is történt.
2020.06.08. 20:33

Csehországban megállt a fertőzés első hullámának terjedése

A Cseh Köztársaságban érvénybe lépett a koronavírus-járványra vonatkozó intézkedések feloldásának utolsó szakasza. A már megnyitottak után újabb osztályokat nyitnak meg az általános iskolák és 500-ra növekszik a rendezvények résztvevőinek száma. A színházakban, mozikban vagy más nagyszabású rendezvényeken a már csupán az arcmaszk viselése lesz kötelező.
2020.06.04. 18:06

Újabb országba lesz könnyebb utazni

Csehország várhatóan pénteken éjféltől feloldja az utazási korlátozásokat Magyarországgal, Ausztriával és Németországgal szemben - jelentette be Andrej Babis cseh kormányfő.
2020.06.03. 08:22

Szlovákiában már szinte minden a régi rend szerint működik

A Csehországban és Magyarországon élő állampolgárok kedd reggeltől 48 órára átmehetnek Szlovákiába, ha igazolni tudják, hogy abban az országban élnek – jelentette be Igor Matovič szlovák miniszterelnök a járványügyi szakemberekkel folytatott tanácskozás után.
2020.05.27. 06:00

Sorra nyílnak a határok, mutatjuk, mire készüljön az, aki elindul

Szerda nulla órától a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok számára lehetővé vált az egymás országainak területén való, 48 órát meg nem haladó tartózkodás. Szlovénia kedd óta fokozatosan nyitja a határait, a horvát tengerparton pedig már a hétvégén elindult a turistaszezon.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018