INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

csehország

2020.04.03. 18:34

Csehország azt hiszi, május-júniusban már a régi életét fogja élni

A válság által sújtott szlovák polgárok, kis- és középvállalkozók akár kilenc hónappal eltolhatják a kölcsönök törlesztőrészleteinek fizetését - döntött a szlovák parlament. Északi szomszédunknál már a húsvéti szigort tervezgetik - nem így Csehországban.
2020.04.01. 17:11

Bértámogatást adnak Csehországban

Állami támogatást kapnak alkalmazottaik bérére a koronavírus-járvány által sújtott csehországi vállalatok - döntött a cseh kormány.
2020.03.30. 19:18

A cseheknél jön GPDR-kompatibilis kontaktkutatás

Legalább egy héttel meghosszabbítják a cseheknél elrendelt kijárási tilalmat és bevezetik a belegyezésen alapuló mobilcella és bankkártya-információs kontakt kutatást is a fertőzés minél pontosabb nyomon követése érdekében. Hétfőtől ugyanakkor megszűnik az észak-morvaországi Olmützi régió 21 településére március közepén elrendelt vesztegzár.
2020.03.28. 17:53

Babis szerint Brüsszel nem adott pluszpénzt

Andrej Babis cseh kormányfő szerint az Európai Unió pénzügyi támogatása, amelynek segítenie kellene a tagországokat a koronavírus-járvány gazdasági következményei elleni küzdelemben, nem jelent Csehország számára semmiféle pluszpénzeket.
2020.03.28. 11:56

Intelligens karantént tesztelnek a csehek

Hétfőtől indul a próbaüzem, alkalmazását országos szinten húsvétra tervezik - közölte Roman Prymula egészségügyi miniszterhelyettes, az országos válságstáb elnöke.
2020.03.26. 14:27

Németországban készülnek a járványhullám tetőzésére

Németországban átlépte a 35 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma. Belgiumban nagyon nagyot ugrott az igazolt megbetegedések száma, Csehországban és Lengyelországban is romlott a helyzet.
2020.03.23. 17:27

Recessziót várnak a szlovák és a cseh gazdaságban is

Közgazdászok szerint a koronavírus terjedése miatt recesszióba süllyedhet a szlovák és a cseh gazdaság is, azonban minden a következő hónapoktól és a német, illetve olasz helyzettől függ. Az még vitatott, hogy egész évben tart-e majd a recesszió. A Költségvetési Tanács úgy véli, a szlovák gazdaság a GDP 1 százalékával csökkenhet, a számok azonban még változhatnak, hiszen több autógyár is bezárta kapuit.
2020.03.18. 19:19

Csehország drasztikus döntést hozott

Csehországban a koronavírus miatt kialakult súlyos helyzet miatt a kormány újabb rendeleteket hozott, ezek egyike, hogy éjféltől a köztereken mindenki csak eltakart szájjal és orral jelenhet meg. A kormány arra kéri a lakosságot, hogy viselkedjenek felelősen.
2020.03.16. 16:04

Vesztegzár alatt Csehország, 21 településen se ki, se be

Országos vesztegzárat rendelt el a cseh kormány hétfőtől március 24-ig – jelentette be Andrej Babiš cseh miniszterelnök a kormány rendkívüli ülése után. Az embereknek csak a legszükségesebb időre szabad elhagyniuk otthonaikat. Munkába járás, gyors bevásárlás, gyógyszer vásárlás, postai ügyintézés, közeli hozzátartozó ápolása és hasonló elfogadható indokból engedélyezett a mozgás.
2020.03.16. 06:16

Országos vesztegzárat rendelt el a cseh kormány

Országos vesztegzárat rendelt el a cseh kormány március 16-tól március 24-ig - jelentette be Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány vasárnapi rendkívüli ülése utáni sajtótájékoztatón.
2020.03.14. 07:28

Drasztikus szigorítások Szlovákiában és Csehországban

Pénteken hatályba léptek Szlovákiában a koronavírus terjedésének megakadályozását célzó rendkívül szigorú intézkedések. Mindhárom nemzetközi repülőteret lezárták, a nemzetközi vonat- és buszjáratokat leállították. A határátkelőhelyeken ellenőrzéseket végeznek, a külföldről visszatérő szlovák állampolgárokat 14 napos karanténra kötelezik.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018