INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

csehország

2022.12.02. 10:47

Csehország egyelőre növekszik, de jöttek baljós adatok is

A harmadik negyedévben 1,7 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék Csehországban az egy évvel korábbihoz viszonyítva, az előző negyedévhez mérve viszont 0,2 százalékkal visszaesett - közölte a felülvizsgált becslése alapján a Cseh Statisztikai Hivatal pénteken Prágában.
2022.11.20. 15:16

Csehországban csökken a legnagyobbat a reálbér a visegrádi országok közül

A magas infláció miatt az idén 8,3 százalékkal csökkennek a reálbérek Csehországban. A négy visegrádi ország közül várhatóan a cseheknél lesz a legnagyobb reálbércsökkenés, magasabb, mint az európai uniós átlag - derült ki abból a tanulmányból, amelyet a prágai székhelyű Cyrrus beruházási társaság készített.
2022.11.14. 09:55

Petr Fiala szerint a megoldás az atomenergia, de a megújulókkal együtt

A cseh kormányfő szerint az atomenergia és a megújuló energiaforrások keveréke az egyetlen biztonságos forgatókönyv Csehország számára jövőbeni energiaszükségleteinek fedezésére. Petr Fiala cseh miniszterelnök minderről az Európai Atomenergia-ügyi Fórumon beszélt a hétvégén Prágában. Elmondta az is, hogy a cseh gáztárolók feltöltöttsége 99 százalékos.
2022.11.10. 14:03

Nagyot esett az infláció Csehországban

Októberben 15,1 százalékra esett vissza az éves infláció Csehországban a szeptemberi 18 százalékról - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal.
2022.10.08. 15:24

A különösen magas infláció miatt tüntettek Prágában

Tétlenségével és határozatlanságával a cseh kormány rendkívül nehéz helyzetbe hozta Csehországot, a terhek elsősorban a lakosságot sújtják - jelentette ki Josef Stredula, a Cseh-morva Szakszervezetek Konföderációjának (CMKOS) elnöke a szombati kormányellenes tüntetésen.
2022.10.04. 17:06

4000 magyar rendőr a határokon

Szlovákia, Magyarország, Csehország és Ausztria közös megoldásokat keres az illegális migráció kezelésére, és olyan intézkedéseket szorgalmaz, amelyek nem korlátozzák a szabad mozgást a schengeni belső határokon. A négy állam a schengeni külső határok szigorúbb védelmét és a Frontex bevonását is szorgalmazza – tájékoztatott Roman Mikulec szlovák belügyminiszter a kollégáival Pozsonyban folytatott megbeszélését követően.
2022.09.29. 16:54

Orosz gázért tüntettek Csehországban, de NATO-kilépést is kértek

Szerda délután ismét tízezrek követelték Csehországban a Fiala-kormány lemondását, és Prága politikai irányultságának módosítását. A fővárosban, Brünnben és Ostravában felszólaló szónokok szerint a kormány antiszociális, képtelen megbirkózni az energiaválsággal és a növekvő inflációval. Követelték, hogy a kormány állapodjon meg közvetlenül Moszkvával az orosz gáz behozataláról. A prágai tüntetésen felszólaltak a AfD, vagyis az Alternatíva Németországnak képviselői is.
2022.09.27. 11:35

Csehország ellenőrzést vezet be a szlovák határátkelőkön

Rendőrségi ellenőrzéseket vezet be Csehország a Szlovákiával közös 27 volt határátkelőhelyen, hogy korlátozzák az illegális bevándorlást - jelentette be Vít Rakusan belügyminiszter kedden reggel a Twitteren. Pozsony szerint uniós szintű tárgyalásokra van szükség a probléma súlya miatt.
2022.09.24. 17:24

A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést

Életszínvonal-csökkenést érzékel a csehek 70 százaléka, közülük mintegy 50 százalék erőteljes romlást tapasztal - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyeknek az összesített eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában.
2022.09.13. 06:37

A cseheknél is jönnek az ársapkák

Csehország ársapkát vezet be novembertől a lakossági áram- és gáz fogyasztásra, ezzel védve a háztartásokat a szárnyaló energiaáraktól - jelentette be Petr Fiala cseh kormányfő hétfőn este.
2022.09.07. 13:12

Prága: nem megoldás az ársapka

Le is vetetnék a csehek az orosz gázárakra kivetendő ársapka kérdését az európai energiaügyi miniszterek pénteki rendkívüli tanácskozásának napirendjéről.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018