INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

csehország

2020.09.30. 16:58

Meghozták a nehéz döntést a csehek

Hétfőn harmincnapos szükségállapot lép érvénybe, Roman Prymula egészségügyi miniszter javaslatát egyhangúlag szavazta meg a kormány.
2020.09.29. 14:37

Ismét vészhelyzet kihirdetését javasolják Szlovákiában és Csehországban

A rendkívül gyors ütemben növekvő esetszámok miatt lépni fog a szlovák és a cseh kormány is. Északi szomszédunknál Igor Matovič kormányfő általános veszélyhelyzet életbe léptetését javasolja, a cseheknél pedig a szükségállapot bevezetése várható. Szlovákiában hétfőn este jelentették be az óvintézkedések szigorítását, melyből van bőven. Magyarország és Ausztria ugyanakkor nem váltott pirosra a szlovák jelzőlámpa szerint.
2020.09.24. 10:32

Migrációs paktum: kemény szlovák és cseh üzenet érkezett Brüsszelbe

Szlovákia álláspontja a migráció kérdésében egyértelmű, továbbra is elutasítja a menedékkérők kötelező szétosztását – így reagált Martin Klus szlovák külügyi államtitkár az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi paktumjavaslatára. Ján Hamáček cseh belügyminiszter pedig kijelentette: Csehország számára a migránsok kötelező elosztásának bármilyen formája elfogadhatatlan.
2020.09.23. 19:55

Állandó maszkviselést szeretne az új cseh egészségügyi miniszter

A Cseh Kösztársaságban hétfőn lemondott Adam Vojtyech egészségügyi miniszter helyét Roman Prymula epidemiológus vette át. A romló járványhelyzetet az új szemafortérkép is mutatja, a piros övezetű Prága mellett több tucat járás is narancssárga lett már. Szeptember elején még minden fehér volt.
2020.09.13. 09:58

Rekordot döntött a járvány Csehországban

1541 új koronavírusos fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumi vizsgálatok szombaton Csehországban, majdnem százzal többet az eddigi legmagasabb, pénteken regisztrált esetszámnál - derült ki az egészségügyi tárca legfrissebb adataiból.
2020.09.10. 19:11

Járvány: egy irányba akar lépni Szlovákia, Csehország és Ausztria

Határaik egymás felé egyelőre nyitva maradnak - erről döntöttek róla az úgynevezett slavkovi hármak országainak kormányfői. A bécsi találkozón a miniszterelnökök rámutattak, fontos, hogy a kisebb országok is egyeztessenek, és közös álláspontot képviseljenek a fontosabb európai találkozók előtt. A három ország közti utazásokkal kapcsolatban Sebastian Kurz osztrák kancellár összehangolt és egyeztetettebb fellépést szorgalmazott.
2020.09.09. 19:12

Aki "bent" van, maszkol - szigorít Csehország

Kedden 1164 új koronavírusos esetet regisztráltak Csehországban. Ez 366-tal több, mint az előző, múlt pénteki rekord. Az egészségügyi tárca azonnal elrendelte a kötelező maszkviselést zárt terekben. A WHO prágai irodája kritizál, Andrej Babiš a WHO-t bírálja.
2020.09.03. 09:54

Vészjósló hírek érkeztek a csehektől

Megugrott a napi új fertőzöttek száma az országban, szerdán 650 új igazolt fertőzést mutattak ki, ez mintegy 150-el több az eddigi legmagasabb, előző napi esetszámnál. Kedden a felülvizsgált adatok szerint 504 személynél állapították meg a Covid-19 betegséget.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018