INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

bíróság

2020.01.24. 15:32

Több dologgal is gyanúsítják az erzsébetvárosi erőszakolót

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a szomáliai férfinak a letartóztatását, akit többek között egy fiatal nő ellen elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék.
2020.01.20. 21:41

Koplalással lehet segíteni a bíróságra igyekvő Salvinit

Liga szenátorai a felsőház mentelmi bizottságának igent mondtak vezetőjük, Matteo Salvini mentelmi jogának megvonására, miután a párt vezetője bejelentette, hogy bíróság elé akar állni egy tavaly nyári migránsügyben. A kormánypárti Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) tagjai nem vettek részt az erről szóló szavazáson.
2020.01.17. 15:00

A lakástulajdonosok javára döntöttek

A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a fogyasztó az ingatlanát maga is értékesíthesse.
2020.01.15. 06:57

Meggondolta magát Trump volt tanácsadója

Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök első nemzetbiztonsági tanácsadója helyi idő szerint kedden este benyújtotta a bírósághoz azt a dokumentumot, amelyben visszavonja korábbi, bűnösségét beismerő vallomását.
2020.01.14. 13:04

Simonka György bíróság elé állt

A vádiratot meghallgatta, de nem látja az összefüggést a 70 ezer oldalnyi nyomozati irat és a 200 oldalas vádirat között, a fideszes parlamenti képviselő bízik az ártatlanságában.
2020.01.09. 20:37

E-akták: kattintásnyira a periratok

A 2020. január elseje után indult polgári és büntető peres ügyekben minden bíróságon elérhetővé válik a periratokba való elektronikus, távoli betekintés az Országos Bírósági Hivatal Digitális Bíróság Projektjének köszönhetően.
2019.12.22. 21:45

Bíróság dönti el, megbízható-e kormányalakítással a korrupcióval vádolt Netanjahu

Az alkotmánybíróságként is működő izraeli legfelsőbb bíróság az év utolsó napján dönteni fog arról, hogy megbízható-e kormányalakítással Benjámin Netanjahu, a jelenlegi átmeneti kormány miniszterelnöke, aki ellen három vádiratot nyújt be az ügyészség - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.
2019.12.20. 18:34

Megszavazták a vitatott törvényt Lengyelországban

Heves parlamenti vita után a lengyel szejm péntek este megszavazta a bíróságokról szóló törvények - az ellenzék és az Európai Bizottság aggodalmait kiváltó, a kormányzó párt szerint a lengyel igazságügy káoszba süllyedését megakadályozni hivatott - módosításait.
2019.12.20. 12:29

Gigabírságot kapott a Telenor - bíróság elé kerül az ügy

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,8 milliárd forintos bírságot szabott ki a Telenor Magyarország Zrt.-vel szemben a vállalat megtévesztő kereskedelmi gyakorlata miatt - közölte a hivatal. A Telenor vitatja a döntést, a bírság összegét súlyosan aránytalannak gondolja, ezért bírósághoz fordul.
2019.12.17. 06:46

Bíróságon száll harcba igazáért a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egy svájci bíróságon benyújtott keresettel jogi úton próbálja visszaszerezni azt a kétmillió svájci frankot, amelyet Joseph Blatter korábbi elnök fizetett ki Michel Platini egykori alelnöknek.
2019.12.06. 18:32

Már nem csupán peren kívül, belül is meg lehet egyezni - íme az eredmények

A bírósági közvetítésről rendez nemzetközi konferenciát az Országos Bírósági Hivatal jövő kedd-szerdán a Magyar Igazságügyi Akadémián. Az alternatív vitarendező eljárásról Tolnai Kata, az Országos Bírósági Hivatal országos közvetítői koordinátora beszélt az InfoRádióban.
2019.12.05. 13:57

Egy ember életébe került az olasz vadász botlása a Bakonyban

A bíróság börtönre ítélte és eltiltotta a vadászattól azt az olasz vadászt, aki a szabályokat megszegve Bakonysárkány és Aka között, Kecskepusztán lévő erdőben egyik vadásztársát lelőtte, a másik vadásztársa életét és testi épségét pedig közvetlen veszélynek tette ki.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018