INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

bíróság

2020.03.23. 18:36

Terrorcselekménynek minősítették az ungvári támadást

Három és fél évi letöltendő szabadságvesztésre ítélte a krakkói bíróság étfőn a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának 2018-as felgyújtási kísérlete kapcsán elindított per fővádlottját, Michal P.-t, büntetéseket szabtak ki két cinkosára is.
2020.03.10. 13:56

Kábítószergyártókat ítéltek el

Mákszalmából morfintartalmú mákoldatot, kábítószert készített kilenc ember Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Miskolci Törvényszék több év fegyházra ítélte a büntetlen előéletű vádlottakat - közölte a bíróság.
2020.03.06. 13:13

Fordulat a borsodnádasdi emberölési ügyben

A borsodnádasdi emberölés ügyében született elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtábla előtt folytatódik - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Miskolci Törvényszék által kihirdetett, nagy visszhangot kiváltó döntéssel kapcsolatban pénteken.
2020.03.04. 12:30

Döntöttek a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi ügyében

Öt év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon, nem jogerősen azt a menekült afgán férfit, aki szexuális aktusra kényszerített egy nőt 2018-ban Budapesten, egy belvárosi török gyorsétterem mosdójában.
2020.02.27. 12:47

Fontos döntést hozott a Kúria egy devizahiteles ügyben

Devizaalapú kölcsönszerződés esetén tisztességtelen a folyósítási jutalék felszámítása, mert nem beazonosítható az ellenszolgáltatás – döntött a Kúria gazdasági tanácsa egy egyedi ügyben meghozott határozatában, visszautalva első fokra az ügyet.
2020.02.23. 08:00

Senyei György: különbséget kell tenni az elhúzódó és a sokáig tartó ügyek között

A magyar bíróságok ítélkezésének színvonala megfelelő, és Európa élvonalához tartozik – mondta az InfoRádiónak az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Senyei György hozzátette: a jogkereső közönséget ugyanakkor nem az ítélkezés általános színvonala, hanem a saját ügye foglalkoztatja, ezért arra kell koncentrálni, hogy ne legyen olyan ítélet, amely a hatályon kívül helyezés kockázatát hordozza magában.
2020.02.17. 07:56

Komoly változás jön márciustól, sok gyereket érinthet

A gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása március 1-jétől a gyámhatóság helyett a bíróságnál kezdeményezhető nemperes eljárásban A gyámhivatali eljárástól eltérően a bíróság azt vizsgálja, hogy a kérelmezett fél a határozatban foglaltakat felróható módon megszegte-e.
2020.02.10. 18:17

Márciusban kezdődik Kaleta Gábor pere

Gyermekpornográfia miatt emelt vádat még 2019. novemberében a Fővárosi Főügyészség Kaleta Gábor volt perui magyar nagykövet ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – írta a Magyar Nemzet
2020.02.05. 15:53

Nem jogerősen tizenöt évre ítélte a bíróság a sólyi gyermekgyilkost

A Pfeifer Péter vezette bírói tanács szerint a vádlott aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg a 14 év alatti, védekezésre képtelen sértettet, ezért tizenöt év szabadságvesztésre ítélték, melynek letöltését fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018