eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Egy róka illegális kilövése miatt mentek ki hozzá, lebukott a fegyverarzenáljával

A férfinál a gyári lőfegyverek mellett házi készítésű pisztolyt és jelentős mennyiségű lőszert is találtak - mindet engedély nélkül tartotta az otthonában.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt vádat emelt egy férfival szemben, akinél gépkarabély, pisztolyok, puskák és több mint félezer lőszer került elő - írja közleményében az ügyészség.

A vád szerint a Kunszentmiklós környéki községben élő férfi - az ügy vádlottja - 2023. július 14-én késő este motorkerékpárral a szántóföldje közelében lévő vadászterületre ment és ott egy engedély nélkül tartott .22-es kaliberű lőfegyverrel kilőtt egy rókát. A kunszentmiklósi járőrök a helyszínen tetten érték a vadászati engedéllyel sem rendelkező vádlottat.

Az otthonában tartott kutatás során a nyomozók valóságos fegyverraktárat találtak.

A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyról, öntöltő pisztolyról, céltávcsővel felszerelt gépkarabélyról és több puskáról kiderült, hogy működőképes tűzfegyverek.

Emellett lőfegyvernek minősülő légfegyver, továbbá több mint félezer töltény került elő. A fegyverek és lőszerek megszerzéséhez, valamint tartásához a férfinak nem volt engedélye.

Az ügyészség a férfit lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozza. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×