eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Ha Chrome-ot használ, jobb erre nem kattintani

Egy veszélyes kód futtatására igyekeznek rávenni csalók a felhasználókat. És máris futhat a tolvajprogram...

Egy veszélyes kód futtatására igyekeznek rávenni a felhasználókat egy új kampányban rosszindulatú hackerek - írja a HVG.hu a Bleeping Computerre hivatkozva. Aki kattint, egy olyan kártevőt telepíthet a gépre szándéka ellenére, amely adatokat lophat a gépről.

Amire figyelni kell, hogy hamis, Google Chrome-, Word- vagy OneDrive-hibajavításokra vonatkozó figyelmeztetéseket jelenítenek meg a felhasználóknak, ez maga a csali, mely veszélyes kódot tartalmaz.

A küldők olyan üzeneteket jeleníthetnek meg például a Chrome böngészőben, hogy az adott oldal betöltése közben valamilyen probléma adódott, melynek megoldásához vágólapra kell másolni egy parancsot, majd azt bemásolni egy felületre. Ezzel megkezdődik a kártevő telepítése a számítógépre.

Ugyanerre a metódusra épül egy másik támadási forma is, melyet e-mailben terjesztenek a rosszindulatú felek, méghozzá Word-dokumentumnak álcázott HTML-mellékletek formájában. Ezt megnyitva egy olyan felszólítással szembesül a felhasználó, amely arra kéri, hogy telepítsen egy Word online nevű bővítményt a dokumentum megfelelő megnyitásához.

A cikk figyelmeztet: mindenki legyen gyanakvó, ha egy program váratlanul megkéri valamire. Ha pedig nem érti, mi szükség lehet az adott műveletre, az a legbiztosabb, ha bezárja az adott oldalt, programot.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×