eur:
396.83
usd:
371.6
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Nem ismeri el a bűnösségét a kispesti gázoló, aki elgázolt egy apát és a fiát

A vád szerint egyszerűen nem vette őket észre.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy két éve történt gázolás ügyében.

A vádirat szerint a terhelt 2022. szeptember 21-én délután Kispesten közlekedett a hulladékkonténert szállító tehergépkocsijával, amikor az egyik fényjelző készülék tilos jelzése miatt kialakult forgalmi torlódás során a teherautóval ráhajtott egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyre.

A terhelt felismerte, hogy a zebrán áll, azonban a gyalogosforgalmat nem kísérte figyelemmel, nem hajolt előre és nem tekintett oldalra, a visszapillantó tükreit sem nézte meg, helyette a jobb kezében tartott mobiltelefonjára pillantott le többször. Amikor a vádlott észlelte, hogy az előtte közlekedő járművek elindultak, a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva a gyalogos-átkelőhely forgalmát nem mérte fel, így

nem vette észre a gépkocsi előtt elhaladó férfit és annak gyermekét.

A gyalogosok a teherautó elindulását észlelve futó lépésekkel próbáltak tovább haladni, azonban a terhelt a gyorsuló gépjárművel elütötte őket. A sértettek az elszenvedett sérüléseik következtében a helyszínen életüket vesztették. Az ügyészség a terhelt beismerése és tárgyaláshoz való jogáról történő lemondása esetén 3 év 6 hónap fogházbüntetés és 5 év közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozta.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

Megszólalt az Európai Bizottság a magyar fizetésekről

A feszes munkaerőpiac és a legkisebb bérek jelentős emelése miatt igen magas bérdinamika alakult ki Magyarországon az Európai Bizottság friss jelentése szerint. Az előrejelzés szerint a gazdasági fellendülés várhatóan növeli a munkaerő iránti keresletet és alacsonyan tartja a munkanélküliséget. Mindeközben azonban a bérdinamika le fog lassulni, így a munkaerőköltség növekedése visszafogottabb lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×