eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Unsplash.com

Nem ismeri el a bűnösségét a kispesti gázoló, aki elgázolt egy apát és a fiát

A vád szerint egyszerűen nem vette őket észre.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy két éve történt gázolás ügyében.

A vádirat szerint a terhelt 2022. szeptember 21-én délután Kispesten közlekedett a hulladékkonténert szállító tehergépkocsijával, amikor az egyik fényjelző készülék tilos jelzése miatt kialakult forgalmi torlódás során a teherautóval ráhajtott egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyre.

A terhelt felismerte, hogy a zebrán áll, azonban a gyalogosforgalmat nem kísérte figyelemmel, nem hajolt előre és nem tekintett oldalra, a visszapillantó tükreit sem nézte meg, helyette a jobb kezében tartott mobiltelefonjára pillantott le többször. Amikor a vádlott észlelte, hogy az előtte közlekedő járművek elindultak, a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva a gyalogos-átkelőhely forgalmát nem mérte fel, így

nem vette észre a gépkocsi előtt elhaladó férfit és annak gyermekét.

A gyalogosok a teherautó elindulását észlelve futó lépésekkel próbáltak tovább haladni, azonban a terhelt a gyorsuló gépjárművel elütötte őket. A sértettek az elszenvedett sérüléseik következtében a helyszínen életüket vesztették. Az ügyészség a terhelt beismerése és tárgyaláshoz való jogáról történő lemondása esetén 3 év 6 hónap fogházbüntetés és 5 év közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozta.

Az előkészítő ülésen a terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 20. 13:09
×
×
×
×