eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ráhúzta a rendőrautóra a kormányt - baleset lett belőle

Nem volt jogsija, sokat ivott, egymás után hozta a rossz döntéseket.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki egész napos italozást követően volán mögé ült és balesetet okozott. A vádirat szerint a férfi, akinek vezetői engedélye nincs, 2023. szeptember 29-én jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el egy presszóban, majd az éjszakai órákban haza akarta szállítani ismerősét, ezért súlyosan ittas állapotban volán mögé ült.

A 21. számú főúton található kereszteződést lassan, bizonytalan úttartással közelítette meg, kanyarodási szándékát irányjelző használatával jelezte. Ekkor érkezett szemből a rendőrautó, melynek vezetője a vádlott bizonytalan és lassú haladása miatt megkülönböztető fényjelzést használva a jármű mellett megállva fel akarta őt szólítani, hogy álljon félre. Ekkor az ittas férfi

erőteljes gázt adva hirtelen félrerántotta a kormányt és az autója bal oldalával nekiütközött a rendőrségi gépjárműnek, majd megállás nélkül továbbhajtott még pár száz métert.

A baleset következtében a rendőrautó vezetőjének könnyű sérülései keletkeztek.

A vétkes sofőr cselekményével megszegte a KRESZ több, közúti közlekedésre vonatkozó szabályát, ezért a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolta meg, vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×