eur:
394.94
usd:
368.51
bux:
70453.47
2024. június 24. hétfő Iván
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Szélsőséges nézeteket terjesztő fiatalra csapott le a TEK – videó

Őrizetbe vettek egy fiatalkorú férfit, aki az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat tett közzé az interneten – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Közleményük szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) felderítési adatai alapján indított nyomozást az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú férfi 2022. december 4-én egy az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő videót magyar nyelvű felirattal látott el, majd azt a terrorszervezet saját szerverén működő, nagy nyilvánosság által hozzáférhető tartalommegosztó felületre feltöltötte.

A férfi ezt követően sem hagyott fel a terrorszervezet működésének támogatásával, amelynek során az Iszlám Állam népszerűsítése céljából általa létrehozott, bárki által elérhető szerverre további magyar nyelvű propagandakiadványt és a terrorszervezetet buzdító vallási énekeket töltött fel – írták.

Közölték, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a TEK közreműködésével a fiatalt elfogta, az őrizetének elrendelését követően gyanúsítottként hallgatta ki háborús uszítás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt, majd a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozta.

A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerdán dönt.

Címlapról ajánljuk

Indulhat a számolgatás - Most napokon át fotelszurkoló a magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi csapata nincs most könnyű, de lehetetlen helyzetben sem, a magáét megtette, 3 ponttal legalább az esélyt megteremtette magának azzal, hogy a nyolcaddöntőben folytassa a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. És akkor most indul a matekóra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×