eur:
395.11
usd:
368.31
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay

Fellélegezhet Komárom és környéke, elfogták a rémet

Először csak gázolajat lopott, majd akkumulátorokat, végül pedig már bármit elvitt a feltört garázsokból, ami csak mozdítható volt.

A lopássorozat Komárom és környéke lakóit tartotta rettegésben, ám végül a rendőrség kézre kerítette a tolvajt - írja a Zsaru Magazin Facebook-on közzétett beszámolója nyomán a kemma.hu.

A 25 éves férfi Komáromban és Ácson rendszeresen törte fel a garázsokat, tárolókat, hogy minden keze ügyébe akadót ellopjon. A betöréssorozat tavaly novemberben kezdődött, az akkor még ismeretlen elkövető előbb Ácson és Bábolnán követett el bűncselekményeket: üzemek telephelyeire lopózott be, és munkagépekből akkumulátorokat szerelt ki, valamint gázolajat csapolt le. De tárolókat is feltört, ahonnan szerszámgépeket tulajdonított el. Egyre több bejelentés érkezett a Komáromi Rendőrkapitányságra, és mivel a nyomozók egyre többször jelentek meg az említett helyeken, a tolvaj áthelyezte "tevékenységi körét" Komáromba.

Nyári Dávid százados a Komáromi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály alosztályvezetője szerint

az elkövető több tucat tárolót és garázst tört fel, és bármit elvitt, amiről úgy gondolta, hogy értékesíteni tudja.

Az elkövetés módszeréből arra lehetett következtetni, hogy ugyanaz az ember követte el a bűncselekményeket. A nyomozás során felmerült néhány lehetséges elkövető, főként a 25 éves F. Dávid.

Végül február 16-án egy járőr összetalálkozott vele éjszaka, és intézkedett ellene. A rendőrök találtak nála fogókat, csavarhúzót és fekete maszkot is. Az előbbiekről azt mondta az egyenruhásoknak, hogy a rokonainak viszi vissza őket, utóbbi pedig egy jelmezes buli után maradt nála véletlenül. A férfit végül előállították, a szerszámokat lefoglalták, őt pedig gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi részben beismerő vallomást tett, és olyan bűncselekményeket is elismert, amik a gyanúsításban nem szerepeltek. Emellett a kábítószertesztje is pozitív lett. A tavalyi és az idén elkövetett bűncselekmények, valamint kábítószer fogyasztása miatt indult eljárás ellene. A rendőrség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×