eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Pixabay

Ha OTP-ügyfél, erről a levélről tudnia kell

A legújabb, néhány napja keringő átverés e-mail útján terjed.

Nem először, és bizonyára nem is utoljára szemelték ki az OTP Bank ügyfeleit a csalók, írja a hvg.hu a PCFórum cikke nyomán.

A mostani átverés némileg eltér a megszokottaktól: míg korábban nem engedélyezett tranzakciókra, vagy visszaélésekre hivatkozva próbálták kicsalni az emberek pénzét, ezúttal új hitelesítési eljárások bevezetését emlegetik a csalók.

De ilyesmiről szó sincs.

A feltűnően rossz magyarsággal írt e-mailben az áll: „Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. május 20-től új online banki hitelesítési eljárásokat vezetünk be az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében”.

Ehhez – állítja a levél – csak annyit kell tennie az internetbankkal már rendelkező ügyfélnek, hogy megerősíti a banki adatait. Azért, hogy így bármikor kezelhesse a pénzét, és így tovább.

A kattintható hivatkozás azonban egy adathalász oldalra tereli a gyanútlan felhasználót,

ahol a banki adatok megerősítése helyett valójában rosszindulatú feleknek adja meg a banki adatait – akik ezekkel akár a pénzét is ellophatják.

A portál arra figyelmeztet: mindig legyen gyanakvó, amikor egy e-mailben arra kérik, hogy valamit csináljon az adataival egy külső linken! Ha valamit mégis intézni kell, és bizonytalan, hogy az adott levél tartalma valós-e, inkább nyissa meg az OTP (vagy a számlavezető bankja) hivatalos oldalát, és lépjen be ott.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×