eur:
395.6
usd:
368.22
bux:
69782
2024. június 19. szerda Gyárfás
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Ez az igazi pofátlanság: a rendőrség nevében támadnak a telefonos csalók

A rendfenntartók külön felhívják a figyelmet, hogy nekik nem szokásuk SMS-t küldözgetni.

A rendőrség nem küld SMS-t! - ezzel kezdi Facebook-bejegyzését a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség, amelyben felhívja a figyelmet, hogy valakik visszaélnek a testület nevével.

A figyelmeztetés szerint az adathalász csalók személyes- és bankkártya adatokat szeretnének a hamis üzenettel megszerezni. Éppen ezért mindenkinek azt tanácsolják:

  • senki se nyissa meg az SMS-ben kapott linket, hanem törölje az üzenetet,
  • ne adjon meg személyes vagy banki, bankkártyához tartozó adatokat,
  • illetve figyelmeztessük családunkat, barátainkat is, nehogy bedőljenek a csalóknak.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Csúcsot döntött tegnap az S&P 500 és a Nasdaq, miután az amerikai gazdaság lassulására utaló kiskereskedelmi adatok érkeztek, ami az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. A jó hangulat mellett átrendeződés is történt a világ legértékesebb cégei között, hiszen az Nvidia megelőzte a Microsoftot, mint a világ legértékesebb tőzsdei cége. Ezek után az ázsiai tőzsdéken csak vegyes mozgásokat láttunk, és az európai piacokon is iránykereséssel indult a nap. A kereskedési volumen várhatóan alacsony marad a nap során, mivel az amerikai tőzsdéken ma nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×