eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Business people agree to bribe and do handshake, giving money or cash payment below table. Employee or partnership make a deal for fraud, money laundering and corruption crime in a business meeting
Nyitókép: PeopleImages/Getty Images

Itt az ítélet a hálapénzt elfogadó szakorvos ellen

Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék nem jogerősen azt az orvost, aki hálapénzt fogadott el több betegtől egy debreceni egészségügyi intézményben.

Mint a törvényszék közölte, vádlott szakorvos 2021. október 1. és 2022. január 28. között négy alkalommal vett át különböző összegű készpénzt és ajándéktárgyat három betegtől és egy páciens hozzátartozójától.

A szakorvos olyan egészségügyi ellátásért fogadott el jogtalan előnyt, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozott - mutatott rá a közlemény.

Az orvost 2 év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, amelynek végrehajtását a törvényi maximumban meghatározva, 5 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ezen felül 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottal szemben.

A büntetés kiszabásakor komoly súllyal eset latba, hogy a vádlott megbecsült orvos, aki 30 éve dolgozik az egészségügyben, eddig kiváló életvezetéssel rendelkezett, ami nyomatékos enyhítő körülmény.

A nyomozást egy közreműködő személy információja alapján indították el.

A döntés ellen az ügyészség, a vádlott és vezető védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - közölte a törvényszék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×