eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Rányitotta volt párjára a gázt – kétszer is

Résen volt a nő, mindkétszer megúszta. Volt párja viszont súlyosan megbűnhődhet.

Nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte emberölés bűntettének kísérlete miatt a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki egy gáztűzhely általa megrongált gázcsövéből kiáramló gázzal próbált volt párja életére törni.

Szim-Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a pár kapcsolata 2021 decemberében megromlott, de pár hónappal később ismét kapcsolatba kerültek, mivel a vádlott rendszeresen eljárt az asszonyhoz ház körüli munkákat végezni.

A nő 2022. március 7-én a munkahelyén dolgozott, ezalatt a vádlott betörte lakásának ablakát és több helyen kilyukasztotta a gáztűzhelyhez csatlakozó flexibilis gázcsövet. Az asszony hazaérve észlelte a lakásban a fojtó szagot, a gázt egy szeleppel elzárta és kiszellőztetett - ismertette a szóvivő.

Másnap a vádlott a betört ablakon keresztül visszament a sértett lakásába és megnyitotta az elzárt gázcsapot. A nő egy munkatársával tért haza azért, hogy kicseréltesse vele a megsérült gázcsövet, a házba lépve azonban érezték a lakásban terjengő erős gázszagot és meglátták a nyitott szelepet, ezért értesítették a rendőrséget - tette hozzá Szim-Resán Dalma.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×