eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close-up Of Male Judge In Front Of Mallet Holding Documents
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

Vádat emeltek a kollégáját megnyomorító, felelőtlen sofőr ellen

Minden adott volt a katasztrófához: elkopott gumi, esős idő, a sebességhatár jelentős túllépése.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki rossz műszaki állapotban lévő autójával maradandó fogyatékosságot okozott a mellette ülő kollégájának - számolt be róla a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye alapján az Index.

A vád szerint a sofőr 2022. november 23-án a hajnali órákban Nagylóc irányából Szécsény felé vezette az autóját, mellette 22 éves munkatársa ült. Az ügyészség közleménye szerint a jármű jobb hátsó tengelyére

egy közlekedésre már alkalmatlan, teljesen lekopott futófelületű gumiabroncs volt felszerelve, emellett a sofőr átlépte a megengedett legnagyobb sebességhatárt.

Az esős időjárási körülményekhez képest is eltúlzott, mintegy 100 km/h-s sebességgel közelített egy olyan útszakaszhoz, ahol már messziről jól láthatóan egy műszaki hibás jármű állt, nagyobb részével a füves útpadkán, ezt elakadásjelző háromszög is jelezte.

Annak érdekében, hogy a járművet kikerülje, a férfi balra kormányzott és fékezni kezdett, az autó megcsúszott, és átkerült a menetirány szerinti bal oldalra, ami miatt a szemből, szabályosan érkező autó vezetőjének fékeznie kellett. Ezután hiába kormányozott az útpadkára, a vádlott nekiütközött az autójának, és a vétlen sofőr könnyebb sérülést szenvedett, míg a vádlott súlyosan megsebesült.

Utasa, aki a balesetkor aludt, olyan súlyos csonttöréseket és gerincsérülést szenvedett, hogy mozgása nagy fokban korlátozottá vált.

A megfelelő gumiabroncsok használata és a sebességhatár betartása esetén a vádlott autója nem csúszott volna meg, a járművek ütközés nélkül elhaladtak volna egymás mellett, ezért az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a sofőrt. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett több mint 500 ezer forintos bűnügyi költséget.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×