eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Szerszámnyéllel verte agyon társát a tanyasi férfi, megszületett az ítélet

Jogerősen tizenöt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a pirtói férfit, aki 2021 őszén egy szerszámnyéllel agyonverte ismerősét.

A táblabíróság a jelenleg 68 éves vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélőtábla döntött arról, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra, és elrendelte a vádlottal szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

A vádlott és a későbbi sértett 2010-ben ismerték meg egymást. A férfi előbb a sértettet szeszfőzdéjében, majd 2019-től tanyáján, a Bács-Kiskun megyei Pirtó mellett dolgozott alkalmi munkásként, fizetést, szállást és étkezést is kapott. A sértett rendszeresen italozott, egészségi állapota és munkaképessége is fokozatosan leromlott, ennek ellenére a vádlottal baráti viszonyban álltak. A két férfi alkalmanként együtt is fogyasztott alkoholt, és ilyenkor az ittas vádlott gyakran szidalmazta, időnként bántalmazta a nála jóval gyengébb sértettet.

2021. október 24-én a sértett a tanyán a kazán takarításával foglalkozott, amikor délután hazaért a kissé ittas vádlott. Vitatkozni kezdett a sértettel, akit azzal gyanúsított, hogy meglopta őt. Ököllel arcon ütötte, majd dulakodni kezdtek, földre is kerültek, majd mikor a vádlott meglátta a sértett kezében becsukott bicskáját, még jobban feldühödött, többször megütötte a sértettet, majd egy 75 centis, keményfa szerszámnyéllel ütlegelte. A vádlott a bántalmazást akkor is folytatta, amikor az áldozat a földre került, rátaposott és megrugdosta a sértettet. A szakértői vélemény szerint a férfi 28 sérülést szenvedett el.

Amikor a vádlott látta, hogy a sértett nem mozdul, hívta a szomszédját segíteni, aki értesítette a mentőket. Az áldozat a helyszínen meghalt, halálát a sorozat bordatörések miatt kialakult légmell, fulladás okozta.

A vádlott az utolsó szó jogán hangsúlyozta, az áldozat hosszú éveken át barátja volt, a mai napig nem érti, hogyan fajulhattak el így a dolgok.

Nem akarta a férfi halálát, és őszintén megbánta a történteket

- mondta.

Döntésével a táblabíróság helyben hagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét. Joó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a beteges, nála jóval gyengébb sértettet kitartóan, brutálisan bántalmazó vádlottal szemben a táblabíróság nem látott lehetőséget a büntetés enyhítésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki

Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki

Átlagkeresettel akár 29 millió, medián keresettel akár 22 millió forint összegű lakáshitelt lehet felvenni Magyarországon húsz évre – mutatják a Portfolio számításai. A nominálbérek 16% feletti emelkedésének és a hitelkamatok 3 százalékpont körüli csökkenésének köszönhetően egy év alatt több mint 9, illetve 6 millió forinttal nőtt a lakáshitelfelvevők mozgástere. A lakásvásárlás és a hitelfelvétel iránt érdeklődőket várjuk március 5-ei, kedd esti online klubunkon, amelyen ingatlan- és hitelpiaci szakértők adnak választ az aktuális kérdésekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 24. 18:40
2024. február 24. 09:08
×
×
×
×