eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Százmilliót "gyűjtött össze" a közeli földekről - videón, ahogy lekapcsolja a NAV

A kékcsei nő szabályos manufaktúrát tartott fenn, több helyiségre is szüksége volt az illegális alapanyag tárolására.

Százmilliós illegális „dohánymanufaktúrára” csapott le a NAV és a rendőrség Kékcsén. Az egyenruhások 843 kiló fogyasztási dohányt, és közel harminc kiló dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket találtak a két ingatlanon - adta hírül a 24.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a 45 éves asszony gyártotta és halmozta fel az ingatlanok melléképületében a dohányt, sőt még a szomszédai melléképületeiben is helyet kért arra hivatkozva, hogy krumpli tárolására kell neki.

A Bevetési Igazgatóság állományában lévő, Koda nevű, területkutató szolgálati kutya remek orrának köszönhetően került elő az épületekből a nagy mennyiségű illegális alapanyag.

A nő azt állította, a dohányleveleket a közeli dohányföldekről „összegyűjtögette”, tárolta és feldolgozás után kínálta eladásra.

A NAV munkatársai a több mint 110 millió forint értékű dohányalapanyagot lefoglalták, ami csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás gyanúja miatt is felelnie kell.

Az akcióról videót is közzétett a hatóság hivatalos Facebook oldalán:

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×