eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Unsplash.com

Engedély nélkül gyűjtötte a fegyvereket - léptek a hatóságok

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki interneten vásárolt fegyvereket gyűjtött.

A vádlott 2010 áprilisa óta rendelkezett vadászfegyverek tartására jogosító engedéllyel, emellett vadász- és fegyverismereti vizsgát is tett. Tisztában volt a lőfegyverek megszerzésére és tartására vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel, és több vadász lőfegyvert és lőszert is vásárolt, melyeket fegyvertartási engedélyébe szabályszerűen bejegyeztek.

A vádlottnak annyira megtetszettek a fegyverek, hogy 2019-től gyűjteni kezdte azokat, és tavaly november végéig rendszeresen vásárolt internetes hirdetőktől különböző típusú pisztolyokat, puskákat és lőszereket, melyeket a borsodi településen lévő házában tartott - közölte az ügyszség.

A férfi összesen 42 lőfegyvert, 9 hatástalanított fegyvert, 1302 darab lőszert, valamint több tűzfegyverfődarabot és hangtompítókat vásárolt és tartott jogellenesen - olvasható a közleményben.

Mint írták, a hatástalanított fegyverek a hatástalanítási módosításokat figyelembe véve megfelelő szerszámozottság, szakmai tudás birtokában működőképes lőfegyverré alakíthatók.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a lőfegyverek és lőszerek elkobzásával.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×